h

Nieuws uit 2019

10 juni 2019

Het REZ - het complete verhaal

Er doen veel verhalen de ronde over het Recreatieoord Enkhuizerzand. Als fractievoorzitter van de SP merk ik dat men behoefte aan een completer verhaal. Ik heb een poging gedaan, zonder daarbij de illusie te hebben compleet te zijn, om dit dossier met u te delen en de ontwikkelingen eens op een rij te zetten. Mocht u na het lezen van dit relaas nog vragen hebben, kunt uiteraard met mij of met een van de leden van onze fractie in contact treden. In de bijlage treft u het dossier aan, maar ook het parkeerplan waar ik in deze bijlage naar verwijs.

Lees verder
4 juni 2019

Progressieve partijen zoeken samenwerking op en komen met discussiestuk over JeugdzorgPlus

Het zal niemand ontgaan zijn dat er de afgelopen tijd en nog steeds heel wat te doen is over de JeugdzorgPlus in Noord-Holland Noord. Aanleiding voor een aantal progressieve partijen uit de Noord-Holland Noord gemeenten om elkaar op te zoeken om hierover met elkaar de discussie aan te gaan en constructief met elkaar te gaan samenwerken om te onderzoeken hoe dit, wat ons betreft, anders zou kunnen.

Lees verder
30 mei 2019

Verslag raadsvergadering 28 mei 2019

Foto: eliane hendrikszen

We begonnen de raadsvergadering met een mondelinge vraag over het glyfosaatveld tussen Westeinde en spoorbaan. Over glyfosaat (zoals Roundup) bestaat veel onrust. We weten wel dat het een omstreden middel is en stelden het college de vraag of ze 1. op de hoogte waren en 2. hierover contact hadden met het bedrijf. College heeft toegezegd om hierover in gesprek te gaan met de ondernemers die dit middel nog gebruiken maar ook aan meer voorlichting over de schadelijkheid van dit soort middelen te gaan doen. We zijn blij met deze toezegging en voegen deze toe aan de lijst.

Lees verder
30 mei 2019

Schriftelijke vragen Opvolging toezeggingen uit raadsbrieven en uitvoering raadsbesluiten

Foto: pixabay.com / pixabay.com

Met regelmaat gebeurt het dat we ons afvragen hoe het staat met de uitvoering van een raadsbesluit of hoe het met een toezegging gedaan in raad of in raadsbrief is afgelopen.

Lees verder
13 mei 2019

Politiek Café - 21 mei a.s. Onze plannen voor Europa

Foto: SP

Dinsdag 21 mei a.s. organiseert SP-afdeling Westfriesland-Oost een Politiek Café over de komende verkiezingen voor het Europees Parlement. Deze verkiezingen zullen (in ons land) worden gehouden op 23 mei 2019. Wilt u alvast kennis nemen van het SP-verkiezingsprogramma en onze plannen voor Europa? In de bijlage treft u het verkiezingsprogramma aan.

Lees verder
8 mei 2019

Europese campagne in onze afdeling: zaterdag 18 mei 2019

Op donderdag 23 mei 2019 gaat Nederland opnieuw naar de stembus. Ditmaal om te stemmen voor een nieuw Europees Parlement. Omdat de dagen daarna andere landen de stembureaus pas openen, volgt de definitieve uitslag pas op de late zondagavond 26 mei.
Ook onze afdeling gaat de straat op om campagne te voeren – dat is hard nodig, want de opkomst bij deze verkiezingen is vaak laag. Veel mensen hebben een duidelijke mening over ‘Europa’, maar vinden de gang naar de stembus niet belangrijk. Jammer, want de Europese Unie bepaalt veel voor ons en ons leven. Op veel gebieden ‘te veel’, of ‘op een verkeerde manier’, aldus onze SP!

Lees verder

Pagina's

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier