h

Geitenhouderij Elsenburg kan fluiten naar vestiging in Enkhuizen

19 juli 2023

Geitenhouderij Elsenburg kan fluiten naar vestiging in Enkhuizen

Foto: Margreet Keesman

Dat is de kop van het online krantenartikel vandaag na de uitspraak van de Raad van State over de vestiging van de geitenhouderij nabij een woonwijk in Enkhuizen. Samen met het Comité Stop de geitenhouderij in Enkhuizen hebben we sinds 2018 gestreden tegen de komst van 2000 geiten pal naast de Kadijken. 

We kwamen met het comité tegen de geitenhouderij in contact in 2018. We hebben moties ingediend, vragen gesteld, geflyerd, een crowdfunding opgezet voor juridische ondersteuning en veel, heel veel met elkaar gesproken. Het comité verschafte ons veel nuttige informatie. Het flyeren leverde rond de 480 bezwaarschriften op. Een kleiner deel deed ook mee aan het hoger beroep. Uiteindelijk hebben we een crowdfundingsactie gehouden voor de juridische kosten. En dat heeft geleid tot succes, waar we heel erg blij mee zijn.

Zo zie je. Samen staan we sterk. Een groep inwoners samen met de SP. Dit is hoe de SP graag politiek wil bedrijven, voor en met burgers. 

De geitenboer maakt zich niet druk over het feit dat hij een geitenhouderij wilde starten naast een woonwijk. Maar wij wel. Het recht heeft gezegenvierd. Voor een gezond Enkhuizen. 

Het kan anders in dit land. Vindt u, vind jij dat ook? Wordt dan lid en help ons om dit land beter te maken. 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier