h

SP stelt schriftelijke vragen over verkoop seniorenwoningen Mooiland

12 september 2019

SP stelt schriftelijke vragen over verkoop seniorenwoningen Mooiland

Vragen verkoop woningen Mooiland aan de Gerard Brandtweg en het seniorencomplex aan de Meeuwenlaan, Reigerweg, Roerdompstraat.

De fractie van de SP heeft eerder vragen gesteld over de geruchten die wij hadden gehoord dat Mooiland voornemens was bovengenoemde woningen te verkopen. Hierop kwam als antwoord dat dit alleen de woningen aan de Gerard Brandtweg zou betreffen.

Wij hebben inmiddels vernomen dat ook aan de bewoners van het seniorencomplex aan de Meeuwenlaan, Reigerweg en Roerdompstraat een aanbod is gedaan of zij voor 26 augustus jl. aan Mooiland wilden laten weten of zij interesse hebben in de aankoop van hun huurwoning.

 

Wij hebben hierover de volgende vragen:

 

  1. Is het college hiervan op de hoogte en heeft zij hierover contact met Mooiland?

 

De gemiddelde leeftijd van de huurders van het seniorencomplex is boven de 80 jaar. Het is onwaarschijnlijk dat veel bewoners over zijn gegaan tot aankoop van de huurwoning.

 

  1. Is bekend hoeveel huurders interesse hebben in aankoop?

 

  1. Treedt u met Mooiland in overleg om dit complex, gezien de aankomende vergrijzing,in de toekomst te behouden voor verhuur aan senioren?

     

  2. Is er contact tussen het college en Welwonen over de verkoop van deze sociale huurwoningen van Mooiland?

     

Mooiland zal het complex aan alle geïnteresseerde partijen aanbieden. Dit kunnen woningcorporaties zijn maar Mooiland geeft aan dat dit keer ook marktpartijen (beleggers) kunnen zijn.

 

  1. Welke mogelijkheden heeft het college om deze sociale huurwoningen voor toekomstige huurders voor de sociale huurwoningmarkt te behouden?

 

12 september 2019

 

Margreet Keesman

SP

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier