h

Gemeenteraad 24 september 2019 Het Hertenkamp

29 september 2019

Gemeenteraad 24 september 2019 Het Hertenkamp

In de commissie zijn we zeer kritisch geweest over dit raadsvoorstel. Er wordt weer om extra middelen gevraagd. 

In de commissie gaf het college aan dat met betrekking tot de sanering er eerder oppervlakkig onderzoek is gedaan. We zijn er na de commissie ingedoken en inmiddels hebben wij begrepen dat eerder bekend was dat er lood in de grond zat. Het lood lag diep en de hoeveelheden bleven net binnen de marges, maar het water rondom het hertenkamp en de vijver moest met rust gelaten worden. Zowel de omgevingsdienst als de GGD heeft onderzoek gedaan. Om de rapporten en onderliggende rapporten in te zien moet € 85 aan de Omgevingsdienst worden betaald. We hebben gevraagd deze te mogen inzien. Maar wat kwamen we bij toeval tegen: een firma heeft gebaggerd in het Wilhelminaplantsoen.  En de bagger op het land gelegd om te drogen om bij de verbouwing van het Hertenkamp te kunnen gebruiken.

De vraag is nu gesteld of bekend is wat de gevolgen zijn geweest voor de vervuiling van de grond nadat de bagger op het land is gestort?

Wat onze fractie ook heeft verbaasd is dat op onze vraag in Agora : wat kost vervoer van de grond over de weg en wat kost vervoer over water het antwoord luidt: er moet nog nader onderzoek worden gedaan naar de manier van vervoeren.

Waarom wordt er budget gevraagd als dit allemaal nog niet bekend is? Dat vindt de fractie van de SP niet de juiste gang van zaken. Eerst een kostenoverzicht en dan naar de raad voor budget. Hoe kunnen we anders onze controlerende taak uitoefenen?

In het kader van de financiering en dit schip van bijleggen is de fractie van de SP ook zeer geïnteresseerd hoe het is gesteld met de ISV-3 gelden. De provincie heeft dit met een jaar uitgesteld maar dan moet voor 1 augustus 2019 het project de Hertenkamp klaar en verantwoord zijn. Het gaat om een bedrag van € 168.000. Het antwoord van het college is dat dit nogmaals een jaar is uitgesteld.

De grond moet afgedekt worden. De loodvervuiling zit diep, daarom denken wij dat het baggeren zeker van invloed is geweest, want waarom afdekken als het diep zit? We gaan hier verder naar vragen.

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier