h

Tijd voor Rechtvaardigheid

16 september 2018

Tijd voor Rechtvaardigheid

Foto: Margreet Keesman

Zaterdag vond in Rotterdam de manifestatie Tijd voor Rechtvaardigheid plaats. SP-leider Lilian Marijnissen riep tijdens haar toespraak op tot een breed front voor rechtvaardigheid: ‘Ik richt me vandaag tot u. Tot al die mensen die hard werken en er het beste van willen maken. Tot al die mensen die elke dag voelen dat ons land zo ontzettend veel beter kan. Het is tijd om onrechtvaardigheid niet langer voor lief te nemen. Het is tijd om woede om te zetten in de moed om er iets aan te doen. Het is tijd om samen op te staan. Want als we samen opstaan, dán kunnen we winnen.’

Met een bus vol met mensen uit onze regio, van Enkhuizen tot aan Castricum, vertrokken we zaterdagmorgen 15 september naar de Kop van Zuid in Rotterdam voor de aftrap van "Tijd voor Rechtvaardigheid".

Het is tijd voor een betere wereld. Naast Lilian Marijnissen, Nora van Lith van  "Wij staan op", de leerkrachten van PO in actie, cabaretier Javier Guzman, Ewald Engelen sprak ook Prem Radhakishun. Hij vroeg zich af waarom arbeid wat met bloed, zweet en tranen wordt verricht, zo zwaar belast wordt en het luie kapitaal en de luie aandeelhouders die niets hoeven te doen, die geen enkele inspanning leveren, door dit kabinet zo worden ontzien. Het klopt niet.

En daarin heeft hij helemaal gelijk.  

Het is tijd om op te staan. Het is Tijd voor Rechtvaardigheid!

Sluit je aan bij deze beweging en kijk op www.tijdvoorrechtvaardigheid.nl .

Samen met jou en duizenden anderen staan we op voor een rechtvaardige samenleving! We bevechten cynisme en kiezen voor hoop. Want een samenleving waarin miljarden weggegeven worden aan buitenlandse aandeelhouders en multinationals, terwijl onze zorgverleners, agenten, buschauffeurs en leraren moeten vechten voor een beetje waardering, is niet rechtvaardig.

Als we samen opstaan voor een rechtvaardig land, dan is er meer mogelijk dan je denkt.

Doe mee! Het is tijd! Tijd voor Rechtvaardigheid!

Margreet Keesman

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier