h

COLUMN - Bert Putters / Distripoort

1 juli 2011

COLUMN - Bert Putters / Distripoort

'Ik ben blij dat wij de 21,5 miljoen de tweede kraal krijgen van de minister'zei Gedeputeerde Post maandag in Haarlem t.b.v. de West-Frisiaweg (N23). Ze ging daarbij voorbij aan de 6,5 miljoen die Koggenland zou ophoesten na opbrengst van Distriport.

Waaruit nu blijkt dat de provincie eerder € 24 miljoen en nu het schip in gaat door de Berlusconi van de provincie ( Ton Hooimaijers VVD) voor maar liefst€ 50 miljoen , aldus het Financieel dagblad. Maar dit wordt natuurlijk nog meer. Omdat vandaag Zeeman Vastgoed en Peijler ( Ooms Avenhorn) beslag hebben laten leggen op grond wat bestemd is voor Distriport. Opmerkelijk en dit blijft buiten de publiciteit, is de rol van Wethouder Wijnker van Koggenland. Ik vraag mij af wat zijn rol is in deze en zijn contacten via via met Ooms. Dat deze zaak stinkt is wel duidelijk nu 'Berkhout is Boos' geheime stukken met tussenkomst van de rechter heeft geopenbaard en waar zaken aan de orde komen die het daglicht niet kunnen verdragen. Opmerkelijk is dan weer dat de bedrijven terugslaan via het ANP en schrijven dat een kwaliteitskrant, zoals het FD tendentieuze artikelen schrijft??? Echter is Hooijmaijers niet bereikbaar voor commentaar, aldus RTVNH.

Uit het verleden herinner ik mij nog de bonnetjes affaire met gigantische declaraties (€ 3300,= taxikosten in Hongkong???) en Pay-TV in zijn Hotel. Op kosten van de belastingbetaler en hij Harry Borghouts zijn baan als CdK ontnam, omdat deze verantwoordelijk was voor de afrekening van deze declaraties. Je zal maar op de VVD hebben gestemd afgelopen 3 maart, omdat Mark Rutte zulke mooie blauwe ogen heeft. Terwijl zijn partijgenoot VVD-er Cees Loggen (Fractievoorzitter in PS) met heel zijn gewicht tegen het initiatiefvoorstel van de SP stemde, om o.a. de maaltijden te minimaliseren, minder gebruik te maken van Dienstauto Gedeputeerden, 2 klas OV voor provinciale Statenleden, geen buitenlandse reizen voor Statenleden, enz. enz. Het CDA ging gedwee met zijn 'nee' mee. Alle andere partijen wilden het initiatiefvoorstel bespreken in GS en de Commissies. Dus ook weer een staaltje van ikke ikke en de rest kan stikken mentaliteit van de VVD. Bezuinigen op alles wat maar los en vast zit binnen de provincie, zoals, Cultuur en het OV. Maar waar het om de Statenleden zelf gaat (lees: VVD en CDA) wil men het liefste het duurste van het duurste.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier