h

FRACTIE - brief bestuursakkoord

7 juni 2011

FRACTIE - brief bestuursakkoord

Nav. alle ruis in de afgelopen dagen stuurden enkele fractievoorzitters de brief die onder "lees verder" te vinden is.

Burgemeester en wethouders van Enkhuizen
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen

Enkhuizen, 6 juni 2011
Onderwerp: bestuursakkoord

Geacht college,

In de afgelopen raadsvergadering zijn twee moties over het bestuursakkoord aangenomen. In de tussentijd zijn er vele brieven en andere uitingen verschenen, waaronder een standpuntbrief van het VNG maar ook reacties van o.a. minister Donner. Hierin worden er veel zaken bijgehaald die niet ter zake doen.

Het standpunt "nee, tenzij" is duidelijk. Indien het akkoord niet minimaal maatregelen (lees: de hoeveelheid geld die nodig is om de genoemde zaken goed uit te voeren) tav. de twee in de moties verwoorde pijnpunten bevat, wordt NIET ingestemd. Dat wil zeggen de budgetten die het Rijk of andere instanties had voor de uitvoering van de taken die nu naar de gemeenten gaan, gaan ook volledig over naar de gemeenten. Er vindt geen korting plaats. De druk die minister probeert te zetten door aan te geven bang te zijn voor de bestuurbaarheid van het land als gemeenten niet instemmen met het akkoord verandert hieraan niets. Zeker niet, aangezien de Raad van State onlangs in de WOB zaak nog aangaf dat het VNG geen bestuursorgaan is dat moet luisteren naar opdrachten van de minister . De oplossing moet worden gezocht in een aanpassing van het akkoord zoals in de moties bepleit en niet door het zetten van bestuurlijke druk.

Namens de fracties van SP, VVD/D66, PvdA, NE, GL, LQ en CU/SGP

C. Bokhove
D. Stomp
E. Fijma
H. Wijchers
R. van der Pluijm
S. Quasten
J. Kuijsten

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier