h

Kick-off burger AED-netwerk

9 maart 2011

Kick-off burger AED-netwerk



Woensdagavond 9 maart werd het burger AED-netwerk officieel in gebruik genomen. De 'kick-off', zoals het in de uitnodiging werd genoemd, werd gedaan in het Wapen van Enkhuizen door wethouder Klaas Kok. Na een interessante voorlichtingspresentatie van Frank Riedijk, specialist van de Ambulancedienst, konden de vele aanwezige vrijwilligers hun certificaat ophalen.

Wij zijn heel blij dat het eindelijk zo ver is: een dekkend burger AED-netwerk in Enkhuizen. Bijna vier jaar geleden is dit door een initiatiefvoorstel van de SP-fractie in gang gezet. Volgens optimistische schattingen liggen hierdoor de overlevingskansen op 50-70 procent. Door de lange aanrijtijd van de ambulance ligt de gemiddelde overlevingskans in deze regio nu nog op ongeveer 16 procent. Een hele verbetering dus, die op termijn levens zal redden. Wij wensen de vrijwilligers heel veel succes met hun verantwoordelijke taak!

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier