h

FRACTIE - vragen reinigingsrechten

2 maart 2011

FRACTIE - vragen reinigingsrechten

We stelden het college vragen over het reinigingsrecht die na klikken op "lees verder" te lezen zijn.

Naar aanleiding van berichten die ons bereiken over het opleggen van aanslagen reinigingsrecht over meerdere jaren aan kleine bedrijven aan huis heeft de SP de volgende vragen:

1. Waardoor is de vertraging ontstaan om deze aanslagen met terugwerkende kracht van een aantal jaren nu op te leggen?
2. In de toelichting die bij de aanslag zit wordt gesproken over aanslagen voor een niet-woning. Het gaat hier om bedrijfsvoering vanuit een eigen woning. Na informatie schijnt dit te worden aangepast omdat hierin de inschrijving in het register van de Kamer van Koophandel leidend is en de aanslagen dus ook worden opgelegd aan bedrijven in een woning.
3. Hoe is het tarief tot stand gekomen? De aanslagen variëren in hoogte van € 350-€ 385. Echter om een kleine hoeveelheid afval zelf af te laten voeren zijn de kosten hiervan meer dan drie keer lager.
4. In de toelichting staat dat de aanslag niet betaald hoeft te worden als aangetoond kan worden dat men het afval via een ander bedrijf laat afvoeren. Hoe kan men met terugwerkende kracht hier gebruik van maken als de aanslag 4 jaar later wordt verstuurd?
5. Hoe wordt omgegaan met bedrijven aan huis die geen of een zeer geringe hoeveelheid afval produceren.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier