h

FRACTIE - Antwoord tankwagens

16 januari 2010

FRACTIE - Antwoord tankwagens

We stelden in december vragen over tankwagens die op het NS-terrein parkeren. Klik op "lees verder" voor het antwoord. In het kort komt het er op neer dat het terrein een half jaar lang beter in de gaten zal worden gehouden om de omvang te bepalen.

Geachte voorzitter,

Via de email zijn op 4 december 2009 door de fractie SP een aantal vragen gesteld aan ons college. Onderstaand treft u de vragen aan met daarbij het respectievelijke antwoord.

Vraag 1
Is het college op de hoogte van het feit dat op het NS-parkeerterrein regelmatig tankauto’s geparkeerd staan?
Antwoord:
Het College is bekend dat op het NS-parkeerterrein sporadisch geparkeerd wordt door tankauto’s

Zo ja, is het college met ons van mening dat dergelijke wagens daar niet thuishoren, mede met het oog op eventuele calamiteiten?
Antwoord:
Het parkeren van tankauto’s op het NS-parkeerterrein is in principe geen enkel probleem. Lege-, ongereinigde- en tankauto’s waarin zich geen geclassificeerde stoffen bevinden zijn vrij om daar te parkeren, net zoals autobussen, die zelfs specifiek naar die plek worden verwezen. Tankauto’s met daarin geclassificeerde stoffen behoren daar niet thuis, dit i.v.m. het oog op eventuele calamiteiten.

Indien het antwoord op b. ook “ja” is: hoe gaat de handhaving dan plaatsvinden?
Antwoord:
Handhaving op het parkeren van voertuigen met gevaarlijke stoffen is een taak van de politie en/of ambtenaren van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Zij behoren er op toe te zien dat er geen tankauto’s met als inhoud gevaarlijke stoffen parkeren op het NS-parkeerterrein.
Om een beeld te krijgen hoe vaak er wordt geparkeerd en of er eventueel sprake is van aanwezige (gevaarlijke) stoffen zal een monitoring worden gestart.
Wij voorzien hiervoor een periode van een half jaar.
Op basis van deze bevindingen zal beoordeeld worden in hoeverre aanvullende maatregelen dienen te worden genomen.
Eventueel te nemen maatregelen zullen in samenwerking met de Veiligheidsregio NHN (bureau externe veiligheid) en de milieudienst uitgewerkt worden.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier