h

COLUMN - Bert Putters / De ZO-krant

6 november 2009

COLUMN - Bert Putters / De ZO-krant

65 blijft 65 was het motto huis aan huis, deur aan deur in de vogelwijk van Enkhuizen met de ZO-krant. Opmerkelijk dat wij geen enkele weigering hadden bij het aannemen van deze krant en de sticker 65 blijft 65.ZO krant

Bij elke deur, waar wij mensen thuis troffen (Het was tenslotte zaterdagmorgen en dan gaat men met zoon – of dochterlief naar het sportveld of boodschappen doen.) Bij velen werd de krant aangenomen met de woorden wij gaan/ ik ga hem lezen.

Vaste prik van mijn kant en met Mieke, één van de kandidaten voor de lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen, is dan: “U krijgt niet elke dag een Statenlid van de provincie aan de deur? Heeft u nooit eens bij uzelf gedacht als er zo’n snuiter aan de deur komt, dan ga ik dit eens onder zijn neus wrijven”. Meestal komen dan de nodige vragen over gemeente, waar ik weinig van weet maar Mieke wel en soms over de provincie los. Zo waren er vragen over de busdienst in Enkhuizen en daar bleef het dan meestal bij. Een van de bewoners had zich verdiept in de provinciale politiek en vond dat de SP het goed deed in de Staten. “Bert Putters” kende hij wel en ga zo door, kreeg ik van hem mee. “Ik ben van CDA huize maar die ICESAVE affaire zit mij nog erg hoog. Wij hadden daar ook geld staan en zijn er gelukkig goed uitgesprongen. Wat jullie met Hooijmaijers hebben gedaan verdient mijn complimenten”. Ook de Commissaris van de Koningin kreeg een veeg uit de pan. Het was bemoedigend hoe iemand betrokken is bij de provinciale politiek, terwijl de pers nu niet bepaald veel schrijft over Haarlem.

Ook Mieke kon haar hart ophalen met betrekking tot de WMO en over het volgen van cursussen Nederlands naar Vrouw afkomstig uit Turkije. “Mijn buurvrouw leert mij veel en de contacten zijn uitstekend. Zo kan het dus ook in onze Provincie waar wij nog tot voor kort het woord TOLERANTIE met hoofdletters schreven."

Even verder werden wij geconfronteerd met iemand die totaal niet meer in deze maatschappij geloofde. “Er moet een burgeroorlog komen, want zo kan het niet langer”, waren zijn woorden. We bleven enige tijd bij de deur staan en werden toen binnen uitgenodigd om verder te praten. De belevenissen van de man en geloof in de mensheid was tot een dieptepunt gezakt. Ongeloof en kwaadheid kwamen ook bij ons los. Ik beloofde dat ik e.e.a. zou oppikken en zou meenemen. Om privacy redenen kan ik hier verder niet op doorgaan.

De ZO-krant en de sticker 65 blijft 65 maakt veel los onder de mensen. Volgende keer waar dan ook in de provincie doe ik graag weer mee. Maar vooral natuurlijk in mijn eigen afdeling West-Friesland Oost / Enkhuizen.

Bert Putters, Statenlid

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier