h

COLUMN -Bert Putters / Komkommertijd!

25 augustus 2009

COLUMN -Bert Putters / Komkommertijd!

Het nieuwe parlementaire jaar begint weer, maar juist niet voor de actievelingen in de politiek voor de SP. Want juist nu is er volop werk te doen of wel komkommertijd.

Toch moet je een paar weken er afstand van doen en zeker van het politieke werk en daarom ben ik samen met mijn partner Ank naar Italië geweest. Regels en nog meer regels tref je in het buitenland. Een vignet voor Duitsland, anders mag je de binnensteden niet meer in ( € 12,50) en vignet voor Oostenrijk ( € 8,30) en de tolwegen in Oostenrijk en in Italië. Bij elkaar zo’n € 36,= bij elkaar. Een voordeel, en is het dan wel een voordeel….is benzineprijs. In Italië en zeker in Oostenrijk is het aanzienlijk goedkoper. Een besparing bij de laatste van ongeveer € 8,30……Je bent en blijft tenslotte een Hollander.

Wij hadden een hotel geboekt en met veel zorg uitgezocht met uitzicht op het Gardameer. Ja, we waren niet de enige bleek later…Vlak voor ons vertrek naar Italië kregen wij van de reisagent te horen dat het hotel was volgeboekt. Het laatste is ons de laatste 25 jaar nog nooit gebeurd. Geen uitzicht over het meer en of wij genoegen namen met een ander hotel. Een duurder hotel. Het was echter niet onze keus en dan ga je met gemengde gevoelens daarheen. Wij hebben een deal gesloten met de reisagent, niet politiek vreemd en voor € 50,= hadden wij HP. Terwijl we in het andere hotel geen HP hadden, maar alleen logies en ontbijt. Toch even gekeken bij aankomst bij het andere hotel. Het hotel lag er goed bij, maar een kamer op het meer kon men ons niet garanderen zeiden ze tegen ons. Dus het was niet vol. Achteraf gezien dus een geluk bij een ongeluk, want wij hebben erg genoten van het weer en van het “schone” Gardameer. 44 jaar geleden waren wij hier ook geweest en veel herkenningspunten waren er niet meer. Wel de namen Limone. Riva, Torbole enz. Veel gezien en ook veel genoten van de zon. En in het plaatsje waar wij verbleven genoten wij ‘avonds van het heerlijke mixdrankje “SPRITZ”. Daar smaakt het, hoe gek het ook klinkt, maar thuis niet. Dat hebben wij wel vaker.

De vakantie zit er dus weer op en het dagelijkse patroon is weer heel gewoon. Terechte klachten over de OV-chipkaart….27 augustus gaan alle poortjes dicht in de Amsterdamse metro, taxi’s op de vrije busbaan Zuidtagent in Haarlem, geen snelle busdienst Hoorn-Lelystad met haltes op de N506, Harlingersteiger enz., enz.

Donderdag 3 september ben ik als Statenlid uitgenodigd om bij West-Friesland Radio mijn zegje te doen in een debat met een ander Statenlid. Gezien het feestje van vandaag op 25 augustus van € 10.000,= in Amsterdam een vaak terugkerend fenomeen. RTVNH, Radio 2 en BNR…. En veel kranten over datzelfde feestje. De media wist ons veel te vinden tijdens het reces. Niks vakantietijd, maar vooral gebruikmaken van Komkommertijd, zou mijn voormalige fractievoorzitter hebben gezegd. En dat het komkommertijd is merkte ik weer door een bezoek van een partijgenoot op mijn dorp……”Ik heb nog 10 komkommers voor je, Bert”……

Bert Putters, Statenlid

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier