h

COLUMN - Bert Putters / Afscheidsfeestje

29 juli 2009

COLUMN - Bert Putters / Afscheidsfeestje

Afgelopen week kregen wij opnieuw te maken met een verrassende uitnodiging i.v.m. het afscheid van oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Terwijl ik de uitnodiging zo bekeek, dacht ik bij mezelf wat gaat zo’n feestje nu weer kosten en waarom moet ik daar heen gaan

Belachelijk, zo dacht ik en een paar dagen later werd ik op mijn wenken bediend door een Statenlid van de PvdA; Gohdar Massom. Die hetzelfde had bedacht en een brief had geschreven aan de Commissaris van de Koningin Harry Borghouts. Deze brief, enigszins in mijn steil gecorrigeerd/ gearrangeerd, heb ik ook gestuurd aan Borghouts. Hij stuurde mij het volgende.

• “Goede morgen heer Putters, Of de receptie duur is of niet, zou u eerst eens uit kunnen zoeken. Duur dan wel in relatieve zin, bijvoorbeeld in vergelijking met een receptie in Welgelegen. Iets anders is of u vindt dat de gedeputeerde wel een afscheidsreceptie ‘verdient’. Daarover kan verschillend worden gedacht. Met vriendelijke groet, Harry Borghouts”

Dat de gedeputeerde wel een afscheidsreceptie “verdient”. Daarover kan verschillend worden gedacht. Juist, meneer Borghouts “that is te question” en niet anders. Omdat;

• Die persoon te laf is om het debat aan te gaan met de Provinciale Staten,
• die leugens verkondigd en het hele journaille voor leugenaar uitmaakt,
• die het verdomd zijn excuses te maken aan de burgers van Noord-Holland,
• die zegt; “Ik rook een sigaar tussen mijn duim en wijsvinger en doe mijn werk met mijn pink”,
• die andere gedeputeerden ( Mooij en Visser) meesleurde in zijn val,
• die de SP uitmaakte voor leugenaar bij het samenstellen van het college in 2007,
• die constant onwaarheden vertelde bij procedures,
• die openlijk fractieleden van de SP onterecht uitmaakte voor onbenullen,
• die, beste Harry, verdient geen afscheidsfeestje.

Wanneer dit feestje in een van de duurste gelegenheden, op dit moment, in Amsterdam wordt gehouden en dit feestje het lieve bedrag van € 10.000,= gaat kosten, alsmede alle bijkomende indirecte kosten qua sponsoring aan die Hermitage, Ja, dan gaan de haren van mij als SP’er recht overeind staan. Hij neemt geen afscheid van de inwoners van Noord-Holland. Nee, hij neemt afscheid van zijn Netwerk, die bestaan uit projectontwikkelaars, bouwgiganten en buitenlandse relaties. De laatste heeft hij verkregen via buitenlandse bezoeken in 5 sterrenhotels op kosten van de provincie en de belastingbetalers van Noord-Holland. Een blaaskaak, praatjesmaker is het van het ergste soort.

Het zou Ton Hooijmaijers sieren wanneer hij openlijk in alle verschijnende Noord-Hollandse dag – en weekbladen zijn excuus aanbiedt aan alle burgers in Noord-Holland. Dan is hij een kerel en kan hij met opgeheven hoofd het provinciehuis verlaten. Hopelijk krijgt deze politicus nooit meer een politieke functie van welke orde dan ooit.

Bert Putters, Statenlid

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier