h

SP-plan wordt uitgevoerd door Woondiensten Enkhuizen

9 december 2007

SP-plan wordt uitgevoerd door Woondiensten Enkhuizen

Op de website van Woondiensten Enkhuizen viel ons oog op het artikel 'Skaeve Huse'. In dit artikel, verluchtigd met een foto van Enkhuizens bekendste zwerfster, wordt het plan van WDE uiteengezet om volgens Deens voorbeeld mensen die overlast veroorzaken in kleine woonlocaties buiten de bestaande woongebieden te huisvesten. Onder deze overlast veroorzakende mensen worden ook de Enkhuizer stadszwervers geschaard. Voor vier tot zes van deze personen wil WDE woonunits plaatsen langs de spoorlijn net buiten de stad.

Wij zijn bijzonder blij met dit initiatief, want WDE wil hier letterlijk het plan uitvoeren dat wij, in samenwerking met het Sociaal Beraad Enkhuizen, ruim twee jaar geleden in een brief aan B&W van Enkhuizen al hebben voorgesteld: woonunits op het terrein tussen de Flevolaan en het spoor, gelegen op de hoek Flevolaan/Bosmankade. Toen leek het allemaal niet te kunnen, maar nu gaat WDE ons plan nieuw leven inblazen.

Voordat de plannen kunnen worden uitgevoerd moeten er eerst nog partners gevonden worden, want volgens eigen zeggen kan WDE anders niets doen. Met deze partners worden de gemeente, de politie en de hulpverleningsinstanties bedoeld.

Laten we hopen dat er niet te lang gepraat gaat worden en dat de handen snel ineengeslagen zullen worden. Als het aan ons had gelegen waren deze woonunits er al twee winters eerder geweest.

Lees het bewuste artikel op de site van Woondiensten Enkhuizen.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier