h

OV: prima actie

3 oktober 2007

OV: prima actie


Vandaag stuurde ik de volgende mail naar de actiegroep West Firesland mist de bus (klik op "lees verder")

Hallo,

Prima actie! Ik heb nog geen reactie van alle steunfractieleden, maar op eigen titel als raadslid kan ik zeggen dat de SP fractie in Enkhuizen jullie actie ondersteunt! Ik zal het ook in het bestuur inbrengen (al gedaan) om bredere draagvlak te crëren. Ik geloof dat de SP Statenfractie ook met een actie bezig is. Vanwege werkzaamheden weet ik niet of ik bij een eventuele aftrap kan zijn. Maar uiteindelijk willen we toch allemaal hetzelfde!

Grt

Christian Bokhove

======================== Van de site West Firesland mist de bus
Wat gaat er veranderen

Zoals u wellicht in de pers heeft vernomen is de provincie van plan om in 2008 een groot deel van de buslijnen in West-Friesland te schrappen, met name in de avonduren en het weekend, maar ook overdags zullen er zoals het er nu naar uitziet per 8 december 2008 vele buslijnen verdwijnen.
Dit is een enorme aderlating voor de Westfriese samenleving (denk aan ouderen die zich met de bus verplaatsen, hun boodschappen doen, ziekenhuisbezoeken en dergelijke)

Maar ook voor de economie zal dit verstrekkende gevolgen hebben. Met name jongeren verplaatsen zich door middel van het OV van en naar hun werk en opleiding.Maar ook de reguliere forenzen zullen hier veel hinder van ondervinden en wellicht op zoek moeten naar een andere baan.
Toch wil gedeputeerde Mooij in het eisenpakket voor de aanbesteding vele buslijnen schrappen of hierover een overstapper inzetten waar men een uur van te voren voor moet bellen. Dit is iets wat uiteraard niet werkt voor forenzen.

Ook de aanpak van het fileprobleem is voor gedeputeerde Mooij waarschijnlijk geen belangrijk issue aangezien het verdwijnen van diverse lijnen mensen terug dwingt de auto in. Maar dit is niet voor iedereen mogelijk, ouderen zijn vaak niet meer in staat auto te rijden vanwege gezondheidsproblemen en de kosten. Maar ook het alternatief van de overstapper is belachelijk, vaak moeten mensen een kilometer lopen voordat ze de halte bereiken.

De provincie moet toch inzien dat dit plan niet kan, en dat nog verder afkalven van de voorzieningen in de dorpen niet wenselijk is.

Heeft u overigens de verkiezingsplannen van de provinciale politieke partijen gezien ?

Stuk voor stuk is er nog geen jaar geleden beloofd zich in te zetten voor een beter OV.

West-Friesland zal straks niet langer aantrekkelijk zijn voor jonge gezinnen en dat mag toch niet de bedoeling zijn.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier