h

Goed initiatief: "Alcohol en jongeren"

24 oktober 2007

Goed initiatief: "Alcohol en jongeren"

Mooi dat er aandacht is voor problematisch drankgebruik. Ook de motie van hoorn kan van harte ondersteund worden.

PERSBERICHT


Minister Guusje Terhorst van Binnenlandse Zaken komt op maandag 5 november aanstaande naar Enkhuizen om samen met de Westfriese gemeenten en Schagen de overeenkomst ‘Alcohol en Jongeren’ te ondertekenen. De ondertekening vindt plaats in de Drommedaris om 15.00 uur.
Pilot
In de overeenkomst ‘Alcohol en Jongeren’ nemen de gemeenten en het Rijk, insamenwerking met de betrokken partners, het initiatief om een halt toe te roepen aan het problematische drankgebruik door jongeren. Dit initiatief vertaalt zich naar een pilotwaaraan een verbintenis voor meerdere jaren is gevraagd aan alle deelnemende partijen. In de pilot worden vooral maatregelen getroffen ter beperking van de mogelijkheden voor jongeren om aan alcohol te komen, controle en handhaving en maatregelen die bijdragen aan bewustwording van de gevolgen en risico’s van alcoholgebruik. De West Friese gemeenten en Schagen hebben op voorhand een aantal gezamenlijke maatregelen c.q. acties benoemd, die zij in de pilot gaan uitwerken. Deze maatregelen worden op 5 november toegelicht.

Maatschappelijk effect

Met de pilot wordt gestreefd naar een hoge mate van besef van de gevolgen en risico’s van excessief alcoholgebruik door jongeren. Om te kunnen meten of de inspanningen hebben geleid tot dit maatschappelijk effect vindt na twee jaar een onderzoek plaats met als uitgangspunt een eerder gehouden 0-meting. In deze 0-meting is onder andere gekeken hoezeer jongeren zich bewust zijn van de risico’s die het drinken van alcohol met zich meedraagt. Ook is gekeken naar het percentage van mensen dat overlast ervaart als gevolg van overmatig alcoholgebruik. Deuitkomsten van deze 0-meting worden op 5 november gepresenteerd.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier