h

Breedband stapt toch naar Raad van State

6 juli 2007

Breedband stapt toch naar Raad van State

Toch geen einde verhaal wat de Stichting Breedband betreft, maar het volgende hoofdstuk.
Hier alvast deel uit publicatie NHD van zaterdag.

Welzijnsstichting Breedband in Enkhuizen stapt toch naar de Raad van State om haar gelijk te halen. De stichting wil een inhoudelijk oordeel over de rechtmatigheid van de nieuwe stichting Welzijnswerk Enkhuizen (WWE), die nauwe personele banden onderhoudt met Woondiensten Enkhuizen.

Breedband wordt in haar voortbestaan bedreigd doordat de gemeente per 1 januari 2008 de subsidie verlegt naar WWE. Maar dat was voor directeur Joop de Jager en Joop Knukkel van de raad van commissarissen niet eens doorslaggevend in het besluit om naar de Raad van State te stappen. ,,Het gaat ons om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. We willen ervoor waken dat de gemeente meewerkt aan een onrechtmatige situatie.''

De bestuursrechter in Alkmaar oordeelde onlangs dat gemeenten te allen tijde subsidies mogen intrekken of verleggen, mits er maar redelijke termijnen in acht genomen worden. Op de vraag of de geldstroom ook verlegd mag worden naar een welzijnsstichting die personele banden onderhoudt met een woningcorporatie, ging hij niet in.

Het complete verhaal staat in Dagblad voor West-Friesland en Enkhuizer Courant van zaterdag 07-07-07

Bron: NHD>Paul Gutter

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier