h

vraag/antwoord jaarrekening 2006/voorjaarsnota

5 juni 2007

vraag/antwoord jaarrekening 2006/voorjaarsnota

NAV de jaarrekening 2006 en de voorjaarsnota heeft de fractie de volgende vragen gesteld, en heden de antwoorden daarop ontvangen.

Blz 34 : Geldt het verbod Wierdijk ook voor autobussen ? Zo niet, waarom niet ? Zo ja, waarom wordt er slecht gehandhaafd ?

Het betreft hier een afsluiting van de Wierdijk voor vrachtauto’s vanaf de Compagnieshaven. Het verbod voor autobussen geldt voor een veel groter deel van de stad en staat hier verder los van. Inmiddels heeft er wel overleg met de politie plaatsgevonden om de handhaving ten aanzien van de autobussen stringenter uit te voeren.

Blz 53 : Waarom is gekozen voor alleen Kanjertraining in het kader van het BOS-project. Is dat niet wat weinig ambitieus ?

Er is niet alleen gekozen voor de Kanjertraining maar ook voor vijf andere activiteiten op het gebied van sport.

Blz 67: Graag details over de stand van zaken tav. de Oksel

Het art. 10 WRO overleg is afgerond, de formele planprocedure zou gestart kunnen worden. Om het de ontwikkelaar mogelijk te maken een vrijstelling voor het bouwplan aan te vragen in het kader van artikel 19 lid 2 WRO wordt hiermee gewacht tot deze procedure is afgerond. Vrijstellingsprocedures kunnen namelijk niet in procedure worden gebracht als een nieuw bestemmingsplan formeel wordt voorbereid. Deze werkwijze is met de provincie afgestemd.

Blz. 119: Heeft de gemeente ivm. Kwaliteitscontrole onderzoek gedaan naar motieven tav. op eigen verzoek uit dienst treden ?

Ja, middels exit interviews

13: 500.000 euro voor wethouders. Hoe komt het dat dit nu pas aan het licht komt ?
Berekening plus pensioenreglement aub.

Dit komt door de enkele jaren geleden ingestelde wet APPA (affinanciering politieke ambtsdragers). Deze biedt de mogelijkheid om het pensioen voor wethouders over te dragen aan een pensioenverzekeraar of in eigen beheer uit te voeren. Hiervoor wordt tot nu toe jaarlijks in de begroting een bedrag geraamd als onderdeel van de salariscomponent. Conform de BBV dient er echter een voorziening gevormd te worden. Deze voorziening bestond nog niet, maar de verplichting om deze in de jaarrekening 2006 op te nemen was er wel. De berekening voor 2006 is een schatting en is afhankelijk van verschillende factoren. De definitieve verplichting wordt momenteel berekend door een pensioenmaatschappij en zal medio 2007 beschikbaar komen.

31:Is er een voorzichtige reden te geven waarom assistentie van brandweer buiten de stad zo sterk is afgenomen ?

Nee, hier is geen reden voor te geven. Verwacht was dat met de komst van de regionaal georganiseerde officier van dienst dit wel hoger uit zou komen. Overigens was het in 2006 wel erg hoog Er zijn heel simpel weinig grote branden en ongevallen gebeurd in de driehoek Enkhuizen Hoorn Medemblik. Uiteraard is dat maar goed ook.

34 : Voldoen de wegversmallingen aan de eisen voor het stadsbeeld ?

De wegversmallingen op de Dijk en in de Piet Smitstraat voldoen niet aan de eisen van het stadsbeeld. Deze wegversmallingen zijn tijdelijk. Op de Dijk zijn deze geplaatst om de snelheid van het bouwverkeer voor de vette knol en de Fruittuinen af te remmen en deze zullen na de bouw weer worden verwijderd. In de Piet Smitstraat is sprake van een proef. Omdat hier meerdere malen auto’s met hoge snelheid uit de bocht zijn gevolgen is voorlopig gekozen voor deze maatregel. T.z.t. met de herstructurering van Plan Noord en de realisatie van de rotonde en de fietsstroken zal bekeken moeten worden op welke gepaste wijze de snelheid kan worden afgeremd.

36:Er gebeurt weinig bij de wijkraden. Wat is de stand van zaken ?

Het wijkgericht werken is in ontwikkeling. In het algemeen kan gesteld worden dat deze ontwikkelingen aansluiten ij de door het College gelegde prioriteiten. Een rapportage op de stand van zaken kan op verzoek los van de rekening verstrekt worden.

55: Graag details van het bedrijfsplan voor de begraafplaats.

Er wordt momenteel aanvullend administratief en juridisch onderzoek uitgevoerd. De resultaten hiervan zullen worden verwerkt in het bedrijfsplan. Wij verwachten dat dit in het 3e kwartaal 2007 tot een afronding zal komen.

63: Wat houdt het « Sportfreaks » project in ?

Sportfreaks heeft tot doel jeugd te stimuleren meer te bewegen. Hiervoor worden specifieke workshops en clinics aangeboden.

109: Weet u iets van de bezettingsgraad van de buitensportaccomodaties ?

Nee, is niet bekend.

37: Waarom wordt op pagina 37 gesuggereerd dat de latere realisatie van het trapveld aan de bewoners ligt ? Hoe staat het met het trapveld ?

Door de bewoners is bezwaar gemaakt tegen de komst van het trapveld. Het bezwaar moet worden behandeld volgens de daarvoor geldende procedures. Het doorlopen van procedures kost de nodige tijd. En gedurende dit proces kan niet worden gestart met de realisatie.
De Commissie Bezwaar en Beroepschrift heeft als volgt besloten: De vergunning voor de geluidswand is niet houdbaar; en kan dus niet worden aangelegd. Hoewel het aanleggen van het trapveldje zelf vergunningsvrij is, is het op dit moment dus niet mogelijk om het trapveld aan te leggen zoals besproken is met omwonenden (geluidswal). Er wordt nu een alternatief voorstel gemaakt.

110: Waarom loopt u hier vooruit op besluitvorming ? (Harlingersteiger)

De formulering is onjuist opgesteld. De procedure van besluitvorming voor dit project had hierin verwerkt moeten worden.

46: Cliënten moeten naar duurzaam regulier werk geleid worden. Waarom heeft bevorderen van de uitstroom prioriteit ten opzichte van maatschappelijke participatie ? Gaat dit –gezien de hoge preventiequote- nu veranderen ?

De uitkomst in 2006 van de bestandsanalyse was dat er 60 mensen bemiddelbaar waren. Beleidsmatig is er toen voor gekozen om de prioriteit neer te leggen bij klanten die duurzaam konden uitstromen. De nadruk op uitstroom blijft ongewijzigd, maar de prioriteit komt nu te liggen bij de klanten waarbij bevordering van maatschappelijke participatie nodig is.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier