h

Senioren Overleg Enkhuizen organiseert bijeenkomst poli

3 juni 2007

Senioren Overleg Enkhuizen organiseert bijeenkomst poli

De Omring met in hun kielzog het Westfries Gasthuis en GGZ trekken zich – naar eigen zeggen – terug uit het Sociaal Medisch Centrum als de aanbesteding van de (ver)bouw van het Snouck van Loosen gebouw aan de Vijzelstraat aan de firma De Nijs wordt gegund in plaats van de projectgroep Scholten. Laatstgenoemde heeft in gezamenlijkheid een plan ingediend voor een volwaardig zorgcentrum. Dit plan is door het gemeentebestuur niet openbaar gemaakt, dus weten de inwoners niet wat er te kiezen valt.

Het gemeentebestuur speelt nu hoog spel als het met De Nijs in zee gaat. Deze kan namelijk in tegenstelling tot de "Zorggroep" geen enkele garantie bieden voor de invulling van zorg op de korte én de lange termijn. Door dit spel dreigt de polikliniek in Enkhuizen verloren te gaan. Dit betekent een ramp voor alle inwoners van Enkhuizen. Vooral de ouderen zijn dan zwaar de dupe omdat dan ook gespecialiseerde geriatrische zorg, die in het plan van de regionale zorgaanbieders wordt gegarandeerd, er dan niet komt.

Een goede polikliniek met een aanvulling op het gebied van ouderenzorg in de ruimste zin van het woord, zal gehandhaafd, uitgebreid en gecontinueerd moeten worden conform de uitdrukkelijke eis van de gemeenteraad!

De gemeente denkt nu door de voorkeur voor De Nijs 1,4 miljoen extra in de zak te kunnen steken als zij haar zin krijgt, maar wat heb je daar aan als je straks een prachtig, maar nutteloos pand hebt staan?

De Stichting Senioren Overleg Enkhuizen (SOE) komt als eerste in actie door a.s. vrijdag 8 juni om 14.00 uur een openbare vergadering te organiseren in De Nieuwe Doelen. Alle betrokken partijen zijn uitgenodigd om toelichting op de plannen te geven. Dit zijn: wethouder Bode en vertegenwoordigers van projectontwikkelaar De Nijs, de Scholtens Groep, De Omring en het Westfries Gasthuis.

Het SOE zal komende week 5000 flyers/raamaffiches verspreiden in Enkhuizen.
Wij staan volledig achter deze actie en roepen iedereen op vrijdagmiddag naar de Nieuwe Doelen te komen.

Wilt u ook dat de poli hier blijft? Teken dan onze petitie

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier