h

Burgerinitiatief en recht van inspreken eindelijk van de grond in Stede Broec?

9 mei 2007

Burgerinitiatief en recht van inspreken eindelijk van de grond in Stede Broec?

Op 10 mei zal tijdens de raadsvergadering in Stede Broec het voorstel van burgerinitiatief en recht van inspreken in stemming worden gebracht.
In het kader van bestuurlijke vernieuwing legt het College van B&W deze twee voorstellen voor aan de raad. Wat houdt dat in?

BURGERINITIATIEF
Het burgerinitiatief biedt de inwoners van Stede Broec de mogelijkheid invloed uit te oefenen op de agenda van de gemeenteraad. M.a.w. wilt u iets op de agenda van de gemeenteraad krijgen, dan is het burgerinitiatief dé mogelijkheid.
Er zijn natuurlijk wel voorwaarden aan verbonden waarvan er één toch wel heel belangrijk is, zoniet de belangrijkste. Als u een burgerinitiatiefvoorstel wilt indienen moeten er minstens 25 inwoners zijn die dat ondersteunen.

INSPREEKRECHT
Het inspreekrecht geeft iedere persoon en/of groepering woonachtig, gevestigd of op een andere wijze belanghebbende in de gemeente Stede Broec het recht van spreken tijdens de raadsvergadering. Men krijgt het recht om bij aanvang van de vergadering maximaal 5 minuten het woord te voeren over een geagendeerd punt.
Er zijn wel regels gemaakt waarbij inspreken niet mogelijk is, maar het zal te ver gaan om hier alles op te noemen.

Alle voorwaarden voor zowel het burgerinitiatief als voor het spreekrecht staan op de website van de gemeente Stede Broec.
Vanzelfsprekend kunt u ons natuurlijk ook benaderen als u van uw recht gebruik wilt maken en hierbij hulp denkt nodig te hebben.
Wij als SP zijn zeer blij dat deze rechten naar verwachting eindelijk van de grond gaan komen in Stede Broec en zullen, indien nodig, zeker van dit recht gebruik gaan maken. Hopelijk u ook.

Heeft u vragen en/of opmerkingen of hulp nodig in deze, we zijn te bereiken op tel. nummer 06-49450505 (Kees Lups)
of via onze website

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier