h

Breekt de aanstaande raadsvergadering een tijdsrecord?

5 mei 2007

Breekt de aanstaande raadsvergadering een tijdsrecord?

8 mei is er weer een raadsvergadering, waarvan men nu al zegt dat deze zeer snel afgelopen zal zijn, aangezien er eigenlijk maar 1 bespreekpunt op de agenda staat. Dit betreft de nota voorzieningen en reserves.
Dit is nogal een voorbarige gedachte, onze fractie heeft namelijk nog 2 zaken die wij willen aankaarten.

Ten eerste hebben wij een verzoek tot interpellatie ingediend mbt de kwestie Kat en Hondbrug.
De raad moet beslissen of zij dit verzoek honoreren, maar wij kunnen ons niet voorstellen dat men dit niet zal doen, dat zou afbreuk doen aan de controlerende taak van de raad.

Dan hebben wij nog een principieël bezwaar tegen de ingelastte extra besloten raadsbijeenkomst op 9 mei.
Deze "brainstormsessie" behandelt de notitie regiegemeente, die inmiddels al 2 maal van de commissieagenda is afgehaald.
Deze wordt gepresenteerd als zijnde een - benen op tafel- sessie die geleid zal worden door een welbekende ex-wethouder van de PvdA uit Amsterdam te weten : Walter Etty.
Een ingehuurde externe moet dus ofwel de discussie leiden ofwel de notitie van het College en bestuur verdedigen, wij weten het niet, een gedegen antwoord is niet gegeven.
Daarbij is niet met de raad overlegd of dit wel de manier is waarop deze notitie zou moeten worden behandeld, er is ook geen goede argumentatie gegeven waarom men hiertoe heeft besloten.

Wij hebben alle fracties verzocht om deze vergadering in ieder geval openbaar te laten zijn, het gaat immers niet over personen of aanbestedingen. Wij hebben hiervoor geen bijval of reacties op gekregen.
Onze mening is dat deze "sessie"totaal overbodig is, de notitie moet gewoon op de normale manier behandeld worden in de commissie.

Dat de fracties allemaal verschillend aankijken tegen de term "regiegemeente" doet daar niets aan af. De commissie is de plek om elkaar van zijn/haar standpunt te overtuigen.

Deze notitie is bepalend voor hoe de stad bestuurd gaat en moet worden volgens het bestuur. Dit gaat dus iedereen aan, en zijn wij dan ook van mening dat deze besloten bijeenkomst geen meerwaarde heeft en indruist tegen het credo van de gemeente Enkhuizen: Openheid en transparantie.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier