h

Succesvolle handtekeningenactie Iraq in Stede Broec

20 april 2007

Succesvolle handtekeningenactie Iraq in Stede Broec

Donderdag 19 april stond de SP op de markt in Stede Broec. Er werden handtekeningen ingezameld ter ondersteuning van het burgerinitiatief 'Openheid over Irak'.
Dat het leeft bij de bevolking in Stede Broec blijkt uit de grote toeloop bij de kraam.

Aanstaande zaterdag 21 april kunnen ook de Enkhuizers hun handtekening plaatsen in de Westerstraat tussen 11.00 en 13.00 uur.

Actieleider Kees Lups: "Onze actie was zeer succesvol; het was een komen en gaan van mensen die net als wij vinden dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen naar de redenen waarom het kabinet Balkenende de oorlog in Irak steunde. Meer dan tweehonderd handtekeningen hebben we opgehaald en dat is een mooi begin."
SP-Kamerlid Harry van Bommel: "Onderzoek in Amerika en Engeland heeft aangetoond dat belangrijke informatie over de aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak onjuist was. In veel gevallen zelfs vervalst. Is de regering misleid door bondgenoten, of speelde het toenmalige kabinet zelf ook een spel?"

Zaterdag 12 mei staat de SP weer met de kraam bij de bibliotheek in Stede Broec.

U kunt ook de actie ondersteunen via de website van de SP. Teken hier!

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier