h

REKENINGRIJDEN

18 april 2007

REKENINGRIJDEN

In navolging van Enkhuizen dacht Apeldoorn dat het tolheffen/rekeningrijden eigenlijk een goed idee is.
Minister Eurlings van Verkeer heeft al laten weten op de rem te gaan trappen als er dergelijke lokale initiaven worden ontplooid.

CDA tegen lokaal rekeningrijden

Het CDA is faliekant tegen initiatieven zoals in Apeldoorn om lokaal een vorm van rekeningrijden in te voeren. Fractiespecialist Ger Koopmans wil dat de minister dit soort plannen de pas afsnijdt en bij wet regelt dat dit soort initatieven niet is toegestaan.

Koopmans zei maandag te vrezen voor wildgroei. 'Straks krijg je onderweg van Breda naar Groningen een stickertje bij de een en bij de ander een kastje en aan het einde maand vind je de rekening.'
Apeldoorn kwam onlangs met het plan om automobilisten die door de stad rijden zonder dat ze in het centrum hoeven te zijn, te laten betalen. Lokale of provinciale initiatieven passen volgens Koopmans echter niet in het landelijk systeem van rekeningrijden. Het kabinet wil de kilometerheffing versneld invoeren voor 2012.

Als je de situatie in Enkhuizen bekijkt, kan je natuurlijk elke naam geven voor het plan dat momenteel onderzocht wordt, van parkeerregulering, verblijfsduurheffing of wat dan ook.maar sec komt het toch neer op een vorm van rekeningrijden, zeker als de insteek is om de binnenstad autoluw te maken. Nu het CDA een duidelijk signaal afgeeft, lijkt het een overbodige oefening en weggegooid geld te worden om de plannen verder te ontwikkelen.

Mocht u nog ideeen, suggesties of opmerkingen hebben voor de gemeente, deze roept in de Drom op om dat vooral te laten weten, via mail, brief of telefonisch: 0228-360255

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier