h

Plan Boschplein unaniem naar de prullenbak verwezen

17 april 2007

Plan Boschplein unaniem naar de prullenbak verwezen

Het voorstel van het College om de Boschschool te slopen en daarvoor in de plaats een
wanstaltig groot appartementencomplex te laten neerzetten, is tijdens de commissievergadering door alle fracties naar de prullenbak verwezen. Na de Paktuinen, wat ook was afgewezen en de Cuyp, waar de raad ook niet enthousiast over was, en dus terug heeft gestuurd naar het College, is er dus weer een plan afgwezen.

De directe belanghebbenden hebben zich binnen een week perfect georganiseerd, nadat
zij (niet door het College) op de hoogte waren gebracht van de plannen die op stapel stonden voor het gebied Boschplein. Een goed doortimmerde reactie, een bijbehorende visuele presentatie, spandoeken op het plein, publiciteit en insprekers, dit alles heeft wat de SP betreft bijgedragen om de politieke partijen te bewegen heel goed na te denken of dit wel de juiste weg zou zijn om dit gebied te ontwikkelen. Dat is op zich een compliment waard.

Ondanks dat de wethouder er nog wat van probeerde te maken, door te melden dat er privaat-rechtelijk wel een (financieel) risico aan het afblazen van dit voorstel vastzat, was de boodschap duidelijk: Geen massabouw op het Boschplein!

Verschillende andere suggesties passeerde de revue, dus er is nog van alles mogelijk.
De SP vind het van het grootste belang dat belanghebbenden en Enkhuizers in het algemeen mee kunnen denken en praten hoe het nu verder moet. uiteraard hoort daar op een gegeven moment een deugdelijke inspraakprocedure plaats te vinden.

Onze insteek is dat wij heel graag zouden zien dat het plein een echt stadshartplein wordt, waar het goed toeven is voor inwoners en bezoekers.
Wij zien niet veel in het ondergronds aanleggen van een parkeergarage, dat strookt ten eerste niet met de "visie"om de binnenstad autoluw te maken, daarnaast is het risico op schade aan de omliggende woningen EN de Zuiderkerk behoorlijk groot, en bovendien
zijn er nog 2 risico's: verontreinigde grond en de kans dat er archeologische gezien van alles in deze grond kan zitten. Bovendien is het prijskaartje voor een ondergrondse garage dusdanig, dat je dan weer veel dure appartemnent zal moeten bouwen, dat schiet dus niet op.

De directe bewoners en de Enkhuizers die het historisch belang van dit deel van Enkhuizen een warm hart toedragen, kunnen in ieder geval opgelucht ademhalen, en we
zullen af moeten wachten wat de volgende fase zal zijn.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier