h

Impressie van inspraakavond

22 maart 2007

Impressie van inspraakavond

Vanavond was de inspraakavond over het Project Toeristen over water.
Ik zal proberen de avond "te vatten" zoals het bij mij is overgekomen.

De locatie was in ieder geval sfeervol, deze was ook maar net groot genoeg om alle
belangstellenden te herbergen.Het was een zeer goede opkomst.
Tot mijn tevredenheid werd in het begin aangegeven dat er toch maar geen tijdslimiet zou zijn per onderdeel, na een telefoontje vandaag richting de Breedstraat had ik mijn verbazing en ongerustheid uitgesproken dat in de publicaties was aangegeven dat er voor elk onderdeel 10 minuten beschikbaar zou zijn. Als je dat had aangehouden, heb je de poppen aan het dansen, want iedereen weet en beseft zich ook dat het zwaartepunt zou komen te liggen op het onderdeel Harlingersteiger en de Compagniebrug, de aanwezigen zouden daar zeker geen genoegen mee hebben genomen als er een strak schema zou worden aangehouden.. Men heeft dit dus dan ook wijselijk aangepast.

Zoals verwacht kwamen de meeste reactie dus op de harlingersteiger en de Compagniebrug, alles liep zeer gedisciplineerd, iedereen kon zijn of haar mening ventileren en men is gewoon niet blij met deze 2 onderdelen. Alles is voorbij gekomen: Veiligheid, locatie,overlast, kosten/baten, de twijfels over het bestedingspatroon van de toeristen en de verbazing dat het College niet insteekt op het rendabel maken van de Gependam waar nog steeds geen winst wordt gemaakt en met relatief simpele aanpassingen de "bijlmerbajesboten" ook zou aan kunnen laten meren.
Ook is duidelijk naar voren gekomen dat er vele bezwaren zijn tegen het gemotoriseerd verkeer wat men over de Compagniebrug wil laten rijden.

Over het baggeren kwamen niet veel reacties, behalve dat men het gebied voor het baggeren zou moeten uitbreiden ivm de "drijvende bommen"die diepte nodig hebben.

Het accijnshuisje is volgens de aanwezigen voorbehouden aan de eigen bevolking, dat is altijd zo geweest en zou ook zo moeten blijven, veel ouderen hebben hier een heerlijke "hangplek", die je niet zou moeten willen opoffere aan de toeristen.

Al met al een nuttige en vruchtbare avond, alle reacties en vragen komen in een verslag dat naar de aanwezigen en de raads en commissieleden zal worden toegezonden, daar zullen ook de anteoorden van het College aan worden bijgoevoegd en dan is het de beurt aan de raadscommissie en de gemeenteraad om weloverwogen een besluit te nemen.En ook daar kunnen belanghebbenden nog inspreken, en de verwachting is ook dat dat zal gebeuren.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier