h

historische verkiezingsuitslag

23 november 2006

historische verkiezingsuitslag

Bij de SP heerst een euforische stemming. Onder luid applaus werd SP-leider Jan Marijnissen binnengehaald. "22 november 2006 is een historische dag voor de SP en voor Nederland", zo zei hij. " Het is de dag waarop de socialen de liberalen zijn gepasseerd. Het is de dag waarop we de derde partij van land zijn geworden!"

"Dit is een keuze voor een menselijker en socialer Nederland. Wij doen een volgende stap in een langdurige strijd voor een maatschappij met meer menselijke waardigheid en solidariteit. "

"Dan zit je daar eenzaam op je kamertje naar de uitslagen te kijken en dan gaan onwillekeurig je gedachten terug naar die pioniers van de SP in de jaren zeventig. En naar het moment in 1994 toen we voor het eerst met twee zetels in de kamer kwamen." Hij bedankte alle mensen die al die jaren zo hard en belangeloos voor de partij hebben gewerkt.

Marijnissen zei verder dat hij had gehoopt op 18 zetels. Ondanks de zege voor de SP noemde hij het teleurstellend dat er geen linkse meerderheid is. Hij sprak de hoop uit dat er op basis van het succes van de SP aan een nieuwe sociale alliantie kan worden gebouwd.

Agnes Kant van de SP is dolgelukkig. "De kiezer heeft gekozen voor een partij die het echt anders zou doen. Jan Marijnissen straalt dat uit en Nederland pakt dat op."

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier