h

Wethouders bieden zich te huur aan

15 juli 2006

Wethouders bieden zich te huur aan

Drie ex-wethouders zijn een detacheringsbureau voor wethouders begonnen. Via het Interim Wethouders Netwerk bieden ze voor korte tijd hun diensten aan. Niet om langdurig te besturen, maar puur om op de winkel te passen tot een college weer op sterkte is.

De voormalige wethouders Peer Verkuijlen van Bernheze , Mart Smits van eerst Veghel en later Lith en Johan Smeulders van achtereenvolgens Vught en Lith denken een gat in de markt te hebben gevonden. Ze verwachten dat na de schoolvakanties de eerste nieuwe wethouders sneuvelen. Daardoor ontstaat er behoefte aan gekwalificeerde vervangers. De drie willen zich daarom via de door hen opgerichte stichting Interim Wethouders Netwerk in laten huren door gemeenten om de lopende zaken waar te nemen.
Het is de bedoeling voor een korte periode van maximaal een half jaar als waarnemer te opereren. Omdat de drie ex-wethouders veel bestuurlijke ervaring hebben, kunnen ze meteen aan de slag. Het Interim Wethouders Netwerk wil politiek onafhankelijk zijn, neutraal opereren en zich niet met de lokale partijpolitiek bemoeien. Er wordt uitsluitend bestuurd.
Het netwerk is een stichting zonder winstoogmerk. De bestuurders werken voor een standaardbeloning. Eventuele extra inkomsten worden aan sociaal-maatschappelijke doelen besteed.

U bent hier