h

bijstandsuitkering thuis aanvragen

25 mei 2006

bijstandsuitkering thuis aanvragen

Mensen met internet kunnen vanaf volgend jaar thuis een bijstandsuitkering aanvragen. Zij moeten het aanvraagformulier dan via de computer invullen. Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken dinsdag gezegd.

Alle uitkeringsinstanties werken vanaf 2007 elektronisch. Mensen hoeven hun gegevens voortaan ook nog maar een keer aan te leveren. Bovendien kan de aanvraag volgens het ministerie op deze manier sneller verlopen. Dat komt omdat de persoonlijke gegevens van de aanvrager bij het eerste gesprek met de verstrekker van de uitkering al bekend zullen zijn.
De gemeentes, die de bijstand uitkeren, sluiten zich met de invoering van elektronische aanvraag aan bij uitkeringsinstantie UWV en arbeidsbemiddelaar CWI. Daar kunnen werklozen al via internet terecht voor de aanvraag van een WW-uitkering of hulp bij het zoeken naar een baan. In een later stadium moet het met het zogeheten digitaal klantdossier mogelijk worden dat klanten van gemeenten, CWI en UWV de gegevens over hun werksituatie en hun inkomen eenvoudig thuis kunnen raadplegen.

BRON: ANP, 23 mei 2006

U bent hier