h

Veilig Enkhuizen 2 (oeps)

14 februari 2006

Veilig Enkhuizen 2 (oeps)

Ik moet nu iets bekennen, het toeval wilde dat ik gisteravond tijdens een redelijk goed bezochte avond, toch veelvuldig aan het woord ben geweest, maar ik heb denk ik wel een geldig excuus, ik was daar toch echt als buurtbewoner. Aan de mensen werd gevraagd hun opmerkingen en/of vragen op post-it briefjes te schrijven en op een bord te plakken. Het waren echt heel veel briefjes en daar zou willekeurig een aantal vanaf worden gehaald om te bespreken in een soort Lagerhuisdebatje.

Het toeval wilde dat de gespreksleider 4 van mijn briefjes eraf haalde, ja dan moet je wel, haha. De laatste was een opmerking die 3 andere ook hadden, dus ben ik blijven zitten.De volgende onderwerpen zijn besproken: hondenpoep en het wel of niet invoeren van hondenbelasting, daar kwamen we met zijn allen niet echt uit.

1 van mijn post-it's: Verbetering verlichting parkeerplaats achter de Deen en Deka, het is daar echt donker en niet echt prettig. dat kreeg wel bijval.

De rare "knik" op het fietspad vanaf de Veste naar rotonde toe, is gewoon link, OOK als je voorzichtig bent:Oplossing door J.v.Oostende: Haal een rij tegels weg, dan word de bocht flauwer en loop je minder kans te botsen met tegenliggers. Goede simpele oplossing voor een betere veiligheid, was de overgrote mening.

Hardrijden en het parkeren bij scholen kwam ook veel aan bod. Zelf aangegeven dat ik wel 5 x met de politie hierover heb gebeld, actie 0,0. Dat gaat nu opgepikt worden.

Mensen die vlak bij de brandweer wonen, ergeren zich aan het feit dat er bij het uitrukken al sirene's worden aangezet, niet lekker voor de nachtrust. Schijnt wettelijk verplicht te zijn, maar het korps krijgt wel het verzoek van de commandant om voortaan pas bij het kruispunt deze te gebruiken.

Dan de verpaupering in de buurten door het niet bijhouden van tuinen etc. Dat werd even een pittige discuusie, de wijkraad verteldedat men met de hotemetoten 2x p.j de buurt ingaat om te "schouwen", en dan stuurt de woondiensten blijkbaar zoals 1 aanwezige vertelde, een brief waarvan hij zei: je denkt op te maken uit de toon van die brief, dat je volgende week al voor de rechter wordt gedaagd.

Toen wilde ik daar toch wel wat over kwijt, je zou als wijkraad de lijnen veel korter moeten maken en contact moeten zoeken met die bewoners, waarvan bijv. de tuin een rommeltje is, om in een gesprek erachter tekomen waarom dat zo is, misschien hebben mensen wel een fysiek probleem (zoals de vorige spreker bijv. ook aangaf) of is er iets anders aan de hand, dan zou je samen naar een oplossing kunnen zoeken, bijv. door Helpende Handen in te schakelen. Als je dat niet doet en de woonstichting brieven laat sturen, kweek je alleen afstand, en het is juist de bedoeling dat je meer cohesie in een buurt krijgt. De meneer van de wijkraad Noord, werd hierop nogal geprikkeld, en zei dat er maar 7 vrijwilligers zijn, maar toch vind ikdat je de buurtbewoners veel meer zou moeten betrekken in het "opschonen" van een buurt. De wijkraden zijn niet zichtbaar genoeg denk ik, en de communicatie naar de politiek loopt denk ik ook niet helemaal lekker.Daar zit nog een stuk winst in.

Het a-sociaal hard varen kwam ook nog aan bod, de politie heeft maar 1 boot ter beschikking om te controleren,iemand gaf aan dat je danNIET op maandagmorgen moet controleren maar op de vrije dagen, dan is de pakkans groter. Er werd voorgesteld om de boten na 2 waarschuwingen aan de ketting te leggen, maar dat is wettelijk niet mogelijk. Rob de Jong had de suggestie om net als in een aantal andere plaatsen gebeurt, de schroef er dan af te halen, hij heeft daar documentatie over die hij aan de politie zal overhandigen.

Het gevaarlijke parkeren van bussen en vrachtauto's kwam ook ter sprake. Rob de Jong heeft daar ook een oplossing voor: een bewaakte parkeerplaats op de Schepenwijk, daar is men al mee aan de gang met de ondernemers, en zou in principe dit jaar al kunnen worden gerealiseerd, dat zou heel goed zijn.

Al met al toch aardig wat zaken besproken en alles wat is blijven liggen wordt toch meegenomen in verslaggeving, die naar de aanwezigen wordt verstuurd en naar get college gaat.

Volgende bijeenkomst gaat over het centrum en de problemen die mensen daar ervaren, daar zal ik niet bijzijn aangezien ik daar dus niet woon, ik vind het in elk geval een nuttig bestede avond en roep centrumbewoners dan ook op om naar die laatste bijeenkomst te gaan. Laat uw stem horen!!

U bent hier