h

SPetterende start SP-campagne

12 februari 2006

SPetterende start SP-campagne

Zaterdag 11 februari was het dan zover: de SPetterende aftrap van de campagne.

We hadden uiteraard leden gevraagd om ons te assisteren, en daar werd boven verwachting gehoor aangegeven, 14 mensen, dat was eigelijk een beetje teveel van het goede, dus een aantal gingen maar meteen de SPetterende posters ophangen op de verkeizingsborden, (moet zeggen het knalt eruit) en een aantal zijn meteen begonnen in de wijken te folderen. De verzamelplek was onder het verkiezingsbord op het Koperwiekplein om 10 uur envandaaruit hup meteen aan de slag.

Alle in en uitgangen hebben we bemand, we hadden als extra (rode) borden met een traktatie, nl. negerzoenen (ofwel in het Engels: Angelkisses) en slagroomsoesjes, die vonden gretig aftrek. De PvdA stond lekker warm binnen, maar wij zijn echte bikkels dus een beetje kou kan ons niet veel schelen en je bent dan ook de eerste die in contact komt met het winkelend publiek. Kan echt zeggen, dat onze SPeciale editie van de krant als warme broodjes over de toonbank vlogen, en we hebben heel veel leuke gesprekken gevoerd, en er kwam veel bovendrijven, met wat de mensen allemaal dwarszit.

Om 12 uur was het toch wel even tijd om de inwendige mens te versterken, dus ieder ging even naar huis, om daarna weer bij de Westerkerk te verzamelen en dan weer aan de slag te gaan. Dan merk je wel het verschil,veel mensen van buiten Enkhuizen, maar we hebben ook daar weer veel discussies met Enkhuizers gevoerd en onze spullen uitgedeeld.Nog een hele tijd staan praten met jonge mensen die in de Westerstraat voor Amnystie bezig waren, was heel leuk om met jonge betrokken mensen te praten.

Omhalfvier leek het of de Westerstraat aan het leeglopen was, dat had waarschijnlijk met het schaatsen te maken, dus toen was het wel even welletjes. Keurig alles opgeruimd, nog snel even checken hoe het er op de Koperwiek aan toe ging, maar ook daar was het stil, mooi meteen even de boodschapjes gedaan en naar huis. Er waren 5 dozen soesjes over, en die heb ik maar in mijn eigen straat verdeeld.

Al met al een hele geslaagde dag, en nu gaat de drukke tijd echt van start, we hebben er vertrouwen in, en ik wil de volgende mensen bedanken voor hun inzet:

Letty, Esther, Siska, Dave, Marlies, Paulien, Bert, Harry, Kees, Marc, Christian, Jo, Wim.

U bent hier