h

Gemeente Drechterland luistert naar senioren

16 januari 2012

Gemeente Drechterland luistert naar senioren

De gemeente Drechterland gaat samen met de senioren uit de gemeente het ouderenbeleid ontwikkelen.
De gemeente Drechterland gaat samen met de senioren uit de gemeente het ouderenbeleid ontwikkelen. Op 18 en 25 januari kunnen senioren in gesprek gaan over diverse themas zoals wonen, zorg en dienstverlening. Bij elke bijeenkomst praat ook een wethouder mee met de onderwerpen van die dag.

Een goed ouderenbeleid

De wereld verandert snel, ook voor ouderen. Er komen steeds meer ouderen. Zij zijn ervaringsdeskundigen die kunnen helpen bij het ontwikkelen van een goed ouderenbeleid.

Doet u mee?

De seniorenraad van Drechterland is betrokken bij dit proces. De onderwerpen en contouren van het ouderenbeleid zijn via die weg vastgesteld. Wethouder Dirk te Grotenhuis is blij met deze hulp, maar wil er graag een participatienota van maken: De gemeente krijgt er steeds meer taken van bij. De gemeente is daardoor meer en meer verantwoordelijk voor zorg en voorzieningen voor ouderen. Wij willen graag voor hen goed beleid kunnen maken.

Heeft u vragen?

Voor meer informatie kunt u bellen opnemen met Marjolein Broersen van de afdeling Welzijn via telefoonnummer: 0228-352 352.

Waar en wanneer?

  • Woensdag 18 januari in Seniores Priores in Westwoud om 9:30 uur
  • Woensdag 18 januari in De Wiekslag in Wijdenes om 13:30 uur
  • Woensdag 25 januari in de raadzaal gemeentehuis Hoogkarspel, om 9:30 uur
  • Woensdag 25 januari in Dorpshuis t Centrum Venhuizen om 13:30 uur

U bent hier