h

Commissie Bofs juni

20 juni 2010

Commissie Bofs juni

In het kort een verslag:

Op de agenda stonden de volgende punten:

Toegangstijden horeca
Initiatiefvoorstel van Nieuw Enkhuizen om de toegangstijd voor de horeca in de zomermaanden op te rekken naar 1.00 uur. Het standpunt van de SP is ons te houden aan de afspraken die met de andere gemeenten gemaakt zijn en om nu de evaluatie af te wachten die na 31 december verwacht wordt. Hierin wil de SP duidelijk zien wat het vervroegen van de sluitingstijd is geweest op het alcoholgebruik onder jongeren. Hier willen we na 31 december verder over praten. Het initiatiefvoorstel zal door de SP dan ook niet worden gesteund. Nieuw Enkhuizen heeft dit voorstel ingetrokken, omdat er geen steun van de andere partijen voor dit voorstel was.

Raadsbrief zienswijze gemeenschappelijke regelingen
Door uitbreiding van de taken van de GGD kan de SP zich vinden in de hogere begroting. We merken wel op dat de Doggershoek dankzij Krista van Velzen van de SP voorlopig niet gesloten wordt.

De SP is het ermee eens dat het niet verantwoord is om in de begroting Veiligheidsregio het aantal fte met 23,1 te laten stijgen.Bovendien ondersteunen we het amandemant van de gemeente Schagen om geen toename van de kosten voor 2011 af te spreken en te bezuinigen voor 2012 en 2013.
De pro forma begroting van OpMaat mag wat betreft de SP doorschuiven naar het najaar. Wel vragen we de portefeuillehouder om te kijken naar de personeelslasten van het kaderpersoneel. Die vinden we erg hoog.

Keuzenotitie cultuurbeleid
We zijn het eens met de prioritering zoals deze is aangebracht in de keuzenotitie cultuurbeleid. Wel merkt de SP op dat er voldoende ruimte moet blijven voor initiatieven die niet aan de verschillende themas opgehangen kunnen worden.

U bent hier