h

Molenweg #2

25 november 2010

Molenweg #2

Een paar weken geleden schreef ik al over de Molenweg en de uitspraak van de Raad van State. Gisteravond was er een informatieavond voor het aangepaste plan. Als raadsleden hadden we pas zeer tekort van tevoren te horen gekregen over deze avond. Dinsdagavond was dat voor wethouder Boland reden om voor de tweede keer in korte tijd excuses aan te bieden (de eerste keer was vanwege de reactie in het NHD vlak na de uitspraak). Het vat is nu gelukkig leeg: alle informatie nu graag tijdig.

Van de avond zelf zijn een paar zaken bij mij vooral bijgebleven:

  • Het meermalen vermelden dat de schuld van de uitspraak van de RvS bij de gemeenteraad lag. Die had immers besloten tot een amendement over een verschuiving van 5 meter, of nee, had het college de wijzigingsbevoegdheid gegeven om vijf meter te verschuiven. Dat ligt natuurlijk genuanceerder: de drie wethouders waren toen ook nog raadslid, en de wethouder had gemeld dat de wijzigingsbevoegdheid weinig om het lijf had. (zie hier).
  • Het nieuwe voorstel kent een verschuiving van 4.25 meter. Dat is een flink eind in de richting van vijf meter. Maar wat wel opvallend is, is dat het in mei bouwtechnisch gezien niet mogelijk was om uberhaupt te verplaatsen. Nu na de uitspraak van de RvS is dat binnen drie weken wel gebeurd. Elke uitspraak die er op neer komt dat iets niet mogelijk is, hoe klein ook, zal ik wel langs de lat van dat gegeven leggen. Blijkbaar was er toch meer mogelijk dan toen gezegd werd. En nu zitten we met de gebakken peren en moet extra goed worden uitgelegd waarom iets wel of niet kan.
  • De opmerking van de ontwikkelaar was ook dat er bouwtechnisch geen belemmering was om verder dan 4.25 meter te gaan, maar dit alleen qua parkeren gevolgen kon/zou hebben. Aangezien we al eens eerder hebben laten doorschemeren dat wat minder plekken -bij verschuiving- voor ons geen probleem is, zou je je kunnen afvragen "doe dat laatste stukje dan ook maar"

U bent hier