h

Narcisme

15 juli 2010

Narcisme

In de afgelopen vergadering werd weer eens pijnlijk duidelijk hoe de aandacht van de inhoud wordt afgeleid door persoonlijke opmerkingen te maken, al dan niet publiekelijk.

Zo noemde dhr. Wijchers van Nieuw Enkhuizen mij `narcistisch (eerder was ik al "gemeen" en "vals" ). Het is natuurlijk de vraag of wel geheel begrepen is wat "narcisme" inhoudt, maar in ieder geval is duidelijk dat hier een persoonlijke (dis-) kwalificatie wordt gegeven.

Ter linkerzijde hoorde ik hoe een raadslid van een ander raadslid, vrij kritisch over een voorstel van de wethouder, te horen kreeg hoe "wij" de inspreker in een rolstoel amper durfden aan te kijken. Ik weet niet wat deze informatie bijdraagt aan een goede besluitvorming, even los van het feit dat het niet waar was. Het lijkt me stemmingmakerij.

Ook in de laatste vergadering een vervelende woordenwisseling tussen twee (1 van de vorige beschrijving, coalitie, de ander van een oppositiepartij) raadsleden over de geheimhouding SMC. Het interesseert mij eigenlijk niet wie er gelijk heeft, feit was dat het onderwerp van het debat niet meer de informatievoorziening was, maar het een persoonlijke kwestie werd. Alweer stemmingmakerij. Let op het patroon: als het heikele punten betreft, dan belandt een kwestie al snel in de persoonlijke sfeer. Het lijkt bijna wel een strategie....

U bent hier