h

Bureau-actie

27 maart 2006

Bureau-actie

Bij het "de wijken ingaan" van vr de verkiezingen kwam onder andere aan het licht dat het fietspad vanaf de Noorderweg naar de Asterstraat ook vaak door auto's gebruikt wordt om "even de weg af te snijden". Gek, want op een fietspad mag niet door auto's worden gereden. Het paaltje dat daar altijd staat wordt vanwege het "strooibeleid" aan het begin van de winter weggehaald om pas half april weer terug te worden gezet. Ook als de bel- herstellijn wordt gebeld is dat het antwoord. Om verschillende redenen is dit natuurlijk niet wenselijk:

  • Meer verkeer dat sneller rijdt in de Asterstraat.
  • Een fietspad is een fietspad en geen autoweg.

Sowieso is de situatie erg onduidelijk omdat onder aan het fietspad een bord z staat dat je zelfs zou kunnen denken dat het toegestaan is. Ook als de paal er wl staat, rijden auto's vaak over het gras naar beneden. Hier zouden wat betonnen paaltjes wel wenselijk zijn. We hebben dus wel wat vragen:

  • Vanwaar dit "strooibeleid" die zegt dat de paaltjes enkele maanden niet geplaatst worden? Is het z tijdrovend om een paaltje te verwijderen, er langs te rijden, en het paaltje weer terug te zetten?
  • Is dit fietspad nou alleen voor "licht verkeer" of ook voor autoverkeer?
Stella Quasten en Christian Bokhove zetten een paal terug
"Stella Quasten en Christian Bokhove zetten een paal terug"
Een echt StoP bord
Een echt StoP bord
Foto's: Kees van Spronsen

U bent hier