h

Uitbreiding Lelystad Airport. Voor 21 februari kunt u bezwaar maken.

1 februari 2019

Uitbreiding Lelystad Airport. Voor 21 februari kunt u bezwaar maken.

Foto: Margreet Keesman

Maandag 28 januari jl. was er in het ZZM de gelegenheid om u te laten informeren over de plannen met betrekking tot de uitbreiding van Lelystad Airport.

Op het Ontwerpbesluit tot wijziging van het Luchthavenbesluit Lelystad heeft u tot 21 februari de tijd om een zienswijze in te dienen.

Vindt u ook, net als wij, dat het Nederlands luchtruim te klein is voor onbeperkte groei van het vliegverkeer. Met 20 minuten zijn we Nederland uitgevlogen. Schiphol wil groeien en de overloop moet verplaatst worden naar de kleinere luchthavens. Er zit een grens aan het aantal vliegbewegingen wat ons luchtruim aan kan. Overlast voor mens en milieu moeten we beperken.

Daarom zijn wij geen voorstander van het omvormen van Lelystad Airport tot overloopluchthaven van Schiphol. Temeer omdat de prijsvechters daar moeten komen. Wij vliegen voor een prikkie naar het buitenland. De arbeidsomstandigheden voor het personeel van deze maatschappijen is niet om over naar huis te schrijven, laat staan om daarvoor naar het buitenland te vliegen. Wij misgunnen niemand een leuke vliegvakantie maar moeten we nu echt voor een paar euro een weekendje naar Barcelona? Zeg eens eerlijk?

Vindt u ook dat er een grens zit aan wat er in het luchtruim van Nederland kan en wilt u een zienswijze indienen? In de bijlage bij dit bericht hebben we een voorbeeldbrief geplaatst.

Denkt u eraan dat u die dan uiterlijk 19 februari op de post doet?

 

 

 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier