h

SP ‘buurt’ in de Kersenboogerd in Hoorn

27 oktober 2018

SP ‘buurt’ in de Kersenboogerd in Hoorn

Zaterdag 20 oktober jl. trok een ploeg SP-ers door een aantal straten in de Hoornse wijk Kersenboogerd. Er werd aangebeld bij een flink aantal bewoners van de straten Messing en Groef.

 

Onze SP sprak met de bewoners over de woonomstandigheden in de buurt. Hoe denken zij over de kwaliteit van de woningen, is er ‘overlast’ in de straat en over welke overlast hebben we het dan?

Kan men met klachten over de woning gemakkelijk terecht bij woningbouwvereniging of gemeente, en ondernemen deze dan ook snel actie?

 

Een aantal bewoners gaf aan een probleem te hebben met ‘vocht’ in hun huis – er is vaak te weinig ventilatie, sommige woningen hebben vaak last van schimmel. De meeste bewoners haalt deze schimmel zelf weg, omdat de woningbouwvereniging te lang niets van zich laat horen.

De woonbeleving als we het hebben over ‘de buurt’ is erg wisselend. Er zijn bewoners die dolgraag snel willen verhuizen, omdat er geluidsoverlast is (van buren, maar ook gewoon ‘op straat’), er zijn ook bewoners die met veel plezier wonen, omdat de buurt zo lekker groen is en omdat het rustig is in de straat.

 

De leden van de werkgroep Hoorn gaan met alle opgehaalde informatie aan de slag en gaan kijken welk vervolg aan dit ‘buurten’ gegeven gaat wor

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier