h

Partijraad 22 september 2018

23 september 2018

Partijraad 22 september 2018

Foto: Wim Hoogervorst

Zaterdag 22 september jl. was er in Amersfoort weer SP-Partijraad. Vanzelfsprekend was ik, als afdelingsvoorzitter, aanwezig.

Op deze partijbijeenkomst was er uiteraard veel aandacht voor de Algemene Beschouwingen, waar Lilian Marijnissen het prima gedaan heeft. Zij heeft op een uitstekende manier gestreden tegen de kabinetplannen voor afschaffing van de dividendbelasting, maar vooral ook duidelijk gemaakt dat er meer moet worden geïnvesteerd in de publieke sector. Lilian sprak zaterdag in Amersfoort met een agent en een leerkracht, die ons opriepen op dinsdag 2 oktober a.s. aanwezig te zijn bij de grote protestbijeenkomst in Den Haag – rond het Binnenhof staat dan de noodsituatie in de publieke sector centraal.

Interessant ook was het gesprek dat Ron Meyer, onze partijvoorzitter, hield met onderzoeksjournalist Sander Heijne, o.a. schrijvend voor De Correspondent. Hij schreef onlangs het boek “Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u”. Heijne beschrijft hierin het mislukken van de marktwerking, en dat “we” enorm zijn doorgeslagen in het privatiseren van sectoren die overheidstaken uitvoeren. Wat hem betreft moeten we de privatisering langzaam weer terugdraaien, vooral in die sectoren waar ‘de markt’ aantoonbaar niet heeft bereikt wat ooit de bedoeling was. Heijne toont aan, dat veel besluiten tot privatisering niet gebaseerd waren op cijfers en reële ervaringen, maar alleen maar vanuit ideologie. Een slechte zaak. Hij raadt de SP en andere tegenstanders van marktwerking in overheidssectoren aan om het falen van de markt nu wel aan te tonen met cijfers en ervaringen. Dat lijkt mij een prima advies. Op basis daarvan moet de overheid gewoon weer zaken terug onder haar hoede nemen.

Een interessant boek dus, dat ik zeker ga aanschaffen en lezen!

Wim Hoogervorst

afdelingsvoorzitter

 

 

 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier