h

Aanbesteding Jeugdzorg Enkhuizen…totale verwarring deel 2

11 september 2018

Aanbesteding Jeugdzorg Enkhuizen…totale verwarring deel 2

Afgelopen weekend heeft de fractie van de SP schriftelijke vragen gesteld over de aanbesteding van de jeugdreclassering en jeugdbescherming voor 2019. Dit naar aanleiding van de door ons ontvangen berichten dat drie grote gecertificeerde instellingen niet hadden ingeschreven vanwege de lage prijs en de verhoging van de administratieve lasten.

Wij baseerden ons op de raadsbrief (zie hieronder) van 14 juni jl. die verscheen nadat onze fractie in april en juni vragen over de aanbesteding aan de wethouder had gesteld.

Deze vragen hebben we afgelopen weekend ingediend. In het Dagblad voor West Friesland stond een artikel n.a.v. vragen gesteld door de PvdA Hoorn over deze kwestie en hoe nu verder.

Naar nu waarschijnlijk blijkt is de regio West Friesland, vlak voordat de aanbesteding begin juli op Tender Guide geplaatst zou worden, afgehaakt.

Waarschijnlijk zeg ik, want ik als raadslid weet niet beter dan dat het gaat zoals in de raadsbrief van 14 juni staat beschreven. Geen info, geen evaluatie van de vorige periode, geen nieuwe keuzes, geen kaderstellende rol. De raad van Enkhuizen wordt nauwelijks en onvolledig geïnformeerd en dat is zeer kwalijk.

Doen we als raad uitsluitend voor “spek en bonen” mee? De definitie hiervan is dat, wat je zegt of doet niet echt meetelt.

Voor de beantwoording op de schriftelijke vragen mag de wethouder 4 weken de tijd nemen. Ik hoop van harte dat hij eerder de vragen beantwoordt om duidelijkheid te geven of eerder hierover met een raadsbrief komt.

We zijn in ieder geval zeer benieuwd wat de wethouder hierop te zeggen heeft, temeer omdat ik èn geen spek lust èn niet gek op bonen ben.

Margreet Keesman

Reacties

Ik dacht dat de uitdrukking voor spek en bonen is voortgekomen uit het korte baan schaatsen. Om een deelnemersveld te creëren kregen alle deelnemers een eenvoudige, maar voedzame maaltijd. Een raadslid dat voor spek en bonen meedoet is dus iemand die het niet hebben van enige invloed voor lief neemt, in ruil voor de bescheiden beloning die daar tegenover staat. Ook in de Enkhuizer raad zitten een behoorlijk aantal leden die de indruk wekken alleen maar voor het spek en de bonen mee te doen.

Volgens het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) betekent de uitdrukking oorspronkelijk 'werken zonder er geld voor te krijgen'. Het enige wat je kreeg, was een eenvoudig, stevig maal, want zo werd spek en bonen gezien.

Raadswerk wordt niet als werk gezien en ook niet als zodanig beloond. De laatste opmerking laat ik voor uw rekening.
Ik heb hoe ik erover denk.

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier