h

Ondertekening agenda IJsselmeergebied 2050 in ZZM

19 mei 2018

Ondertekening agenda IJsselmeergebied 2050 in ZZM

Foto: Inge Stemmler

Vandaag 17 mei werd de agenda IJsselmeergebied 2050 in het  Zuiderzeemuseum ondertekend door de Minister, Gedeputeerden van Provinciale Staten, wethouders en burgemeesters en maatschappelijke organisaties.

Al eerder is er een interprovinciale gebiedsagenda opgesteld die over de provinciegrenzen heen kijkt. Eén van de punten:  Eonomie van het IJsselmeergebied, gericht op een krachtige lokale economische ontwikkeling passend bij het plaatselijk karakter. Dat resulteerde al in een provinciale aanpak van de waterplanten groei, deelde de gedeputeerde mee.

De SP (raadslid Inge Stemmler) nam in 2016 en 2017 nam deel aan alle voorbereidende dialogen en bijeenkomsten die erg inspirerend waren en leidden tot het resultaat van vandaag. De agenda is nu vastgesteld en iedereen kan aan de slag.

Aan de Kennis- en innovatieagenda wordt nog  gewerkt . De eerste bijeenkomst is op 21 juni.  De IJsselmeeracademie, waar de SP zich sterk voor maakt valt onder deze agenda. Een academie of kenniscentrum omdat de menselijke maat ook in deze constructie moet komen.  Burgers  moeten betrokken worden en zich in deze nieuwe ontwikkelingen kunnen verdiepen en deelnemen. Tevens moet de aanwezige praktijkervaring in kaart worden gebracht en gebruikt. Een kenniscentrum voor alle inwoners rondom het IJsselmeer om zich te kunnen richten op samenwerking op het gebied van:

- Energietransistieen Klimaatadaptatie

- Scheepvaart en Nautische economie

- Recreatie en tourisme

 -Natuurontwikkeling en Duurzame visserij

 -Verstedelijking

Niet alleen samenwerken maar ook samen plannen maken en in de toekomst kijken om verbindingen te leggen.  Anders denken, anders doen. Het IJsselmeergebied heeft alles om het  blauwe hart voor alle inwoners van Nederland te worden.

Voor meer informatie: www.agendaijsselmeergebied2050.nl

 

 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier