h

Marcel Olierook houdt eer aan zichzelf en treedt af

8 maart 2017

Marcel Olierook houdt eer aan zichzelf en treedt af

Foto: SP Waterland

Marcel Olierook: de wethouder die altijd mee op straat stond in gesprek met de burger

D66 heeft een motie van wantrouwen tegen SP wethouder Marcel Olierook ingediend.

Niet omdat hij niet functioneerde, niet omdat hij een raadsopdracht niet uitvoerde, niet omdat hij er een potje van maakte nee…………omdat hij verantwoordelijk werd gesteld voor de puinhoop in de gemeenschappelijke regeling SED, waar Enkhuizen samen met Drechterland en Stede Broec deel van uitmaken.

Onbegrijpelijk en onbestaanbaar. De andere wethouders hebben hun wethouderspost onmiddellijk ter beschikking gesteld. “Wij zijn een collegiaal bestuur” zei wethouder Klaas Kok (CDA), namens Gerrit Wijnne (CU/SGP) en hemzelf. Een hecht en uitstekend functionerend team.

Marcel Olierook is in de Gemeenschappelijke regeling SED geen lid van het dagelijks bestuur, hij is geen portefeuillehouder personeelszaken, dat is burgemeester Jan Baas.  Sterker nog, de SP heeft zelf altijd aangegeven dat het tijdstip van de ambtelijke fusie in combinatie met het feit dat de gemeenten heel veel nieuwe taken kregen en daarbij nog de overgang naar DeSom (de nieuwe gemeenschappelijke regeling voor de ICT van de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Stede Broec,Opmeer en Medemblik) niet verstandig was. 

Het belang van de burger, waar de SP voor staat en waar Marcel Olierook zich met tomeloze inzet voor heeft ingezet, is door de oppositiepartijen totaal uit het oog verloren. Het persoonlijke, politieke gewin heeft voorop gestaan.

De raad heeft de wethouder gevraagd te zorgen voor goede zorglevering. Die opdracht heeft hij naar volle tevredenheid uitgevoerd. Maar omdat de ambtenaren er niet in slaagden om de raad per dossier te informeren - zoals D66, LQ  en de PvdA wilden - is besloten om tweemaandelijks de raad bij te praten.  Grote afwezige op deze avonden…..jawel D66. En de VVD? Meer niet dan wel aanwezig. En dan klagen dat ze onvoldoende geïnformeerd zijn door de wethouder.

En de partijen die mee zijn gegaan met deze motie van wantrouwen tegen onze wethouder? HEA heeft altijd gezegd dat hij dit college in het belang van onze burgers niet weg zou sturen, NE - die eerst deel uitmaakte van de coalitie beweert nu dat zij onvoldoende geïnformeerd zijn. Maar ook zij waren bijna altijd afwezig op de informatieavonden. En LQ steunde de motie van wantrouwen omdat de houding van de wethouder hen niet aanstaat.

Stuk voor stuk drogredenen. Wethouder Marcel Olierook is keer op keer alom door de raad geprezen voor het uitstekende werk wat hij qua Sociaal Domein heeft verzet. Hij heeft er alles aan gedaan om te voorkomen dat de burgers de dupe werden van de door de overheid opgelegde bezuinigingen.

Marcel Olierook heeft zijn conclusies getrokken en is nog voor stemming over de motie afgetreden. Opportunisme en politieke korte termijn belangen hebben de doorslag gegeven, waarbij de burgers van Enkhuizen aan het kortste eind trekken.

We hopen dat de kiezers zich daarvan bewust zijn als zij 15 maart hun stem uitbrengen. En natuurlijk ook op 21 maart 2018 wanneer de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden.

Hoort zegt het voort zou ik zeggen. Mocht u vragen hebben mail of bel of spreek ons a.s. zaterdag 11 maart aan bij winkelcentrum Koperwiek van 11.00-12.30 uur en 's middags van 13.30-15.00 uur in de Westerstraat nabij de Westerkerk.

Margreet Keesman

Fractievoorzitter SP Enkhuizen

Reacties

Beste Margreet en anderen,
Wat wij niet begrijpen is, waarom heeft Marcel Olierook de motie niet naast zich neergelegd en meer weerstand geboden.
Wij hopen dat er een goed artikel in het NHD komt, want dit is heel slecht voor de SP, volgens ons.
Wij zijn ook heel ongelukkig met D66 en aanverwanten die nu richting gaan geven aan het gemeentebestuur. Deze coalitie had ons vertrouwen en nu dit.....
wij zijn teleurgesteld.
Evengoed sterkte in crisis en groeten van mede-spers Simone de Groot en Lex
Janssen

Beste Simone en Lex.
Marcel kan de motie niet naast zich neerleggen. Daar had dan over gestemd moeten worden en een meerderheid had dan voor gestemd. Hij heeft de eer aan zichzelf gehouden. Het gaat namelijk niet om Marcel. Het gaat om de succesvolle coalitie en met name de SP. Er moet een wethouder van D66 in het zadel worden geholpen. Ik heb D66 de afgelopen drie jaar op geen enkele constructieve bijdrage kunnen betrappen. En de VVD is de grote wolf in schaapskleren. En de andere partijen zijn zich onvoldoende bewust waar ze in zijn geluisd door de heren van D66 en de VVD.
Dank jullie wel voor de ondersteuning. We hebben elkaar nu wel nodig. Mijn tweede reactie komt binnenkort op de website.
Sociale groeten, Margreet

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier