h

Provinciedag 2016: met Emile Roemer Enkhuizen in

11 april 2016

Provinciedag 2016: met Emile Roemer Enkhuizen in

Foto: Wim Hoogervorst

Op zaterdag 9 april jl. was Enkhuizen het decor voor de eerste SP-Provinciedag Noord-Holland. Uit alle Noordhollandse SP-afdelingen waren leden aanwezig voor een grote bijeenkomst in het Peperhuis. Hoogtepunt was een massaal bezoek aan de Bloemenbuurt en de Verzetsheldenbuurt, waar ook SP-leider Emile Roemer enthousiast aan meedeed.

Binnenkort, in aanloop naar de landelijke verkiezingen –die op z’n laatst zullen plaatsvinden in maart 2017- komt de Tweede Kamerfractie van onze partij met een initiatiefvoorstel om één landelijke publieke zorgverzekering in te voeren en het eigen risico in de zorg af te schaffen. Daarmee zou een eind komen aan de wildgroei aan zorgverzekeringen, die allemaal verschillende pakketten verkopen, en aan de ‘boete’ op ziek-zijn.

Foto: Wim Hoogervorst
Alle bewoners in de buurten werden bezocht door SP’ers uit onze provincie om over het voorstel te praten. Ook werd een ieder gevraagd of zij belangstellingen hadden om de informatieavond over de zorg te bezoeken, op woensdag 20 april a.s. in De Bonte Veer.

Ook Emile Roemer trok dus de buurten in en maakte met veel bewoners een praatje.

Foto: Wim Hoogervorst
De SP-ploeg bracht ook nog een bezoek aan Tienerhonk IJsselzand, waar zij door tienerwerker en vrijwilligers warm werd ontvangen. Emile Roemer schudde ook hier veel handen en sprak zijn grote waardering uit voor het werk dat er in het Tienerhonk verricht wordt.

Na het bezoek aan de buurten trok het gezelschap in een lang ‘rood’ lint richting de Westerstraat, waar het winkelend publiek enthousiast reageerde, vooral toen men zag dat Emile Roemer ook in de colonne meeliep.

 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier