h

Thema's op straat: zorg en bezuinigingen

8 maart 2014

Thema's op straat: zorg en bezuinigingen

Ook op zaterdag 8 maart was de SP weer op straat te vinden: 's morgens op het Koperwiekplein, 's middags in de Westerstraat. Nu de verkiezingen naderen wordt de onzekerheid bij kiezers merkbaar. In de vele gesprekken die wij met passanten voerden kwamen heel vaak de gevolgen van de bezuinigingen, vooral die in de zorg, aan de orde.

In de westerstraat
Veel gesprekken met het winkelende publiek

Waar andere partijen in geen velden of wegen (en ook niet in de Enkhuizer winkelstraten) te bekennen waren, zocht de SP opnieuw de kiezers op. Ook lijsttrekker Margreet Keesman en "onze" wethouder Marcel Olierook waren er bij.
Met "tomaatflyers" en schuurSPonsjes werd het winkelende publiek op het Koperwiekplein en in de Westerstraat er aan herinnerd hoe belangrijk het is om op 19 maart a.s. te gaan stemmen.

We konden merken dat, nu de verkiezingen dichterbij komen, mensen meer na gaan denken over op welke partij ze zullen gaan stemmen. We hebben daar veel gesprekken over gevoerd.

Jammer om te merken dat veel mensen hun vertrouwen in, vooral, de landelijke politiek aan het verliezen zijn: "Ze beloven allemaal A, maar doen dan allemaal iets heel anders".
Veel ongerustheid en verontwaardiging over de enorme bezuinigingen in de zorg en de afbraak van de sociale voorzieningen, soms schrijnende verhalen van mensen die daar mee geconfronteerd worden.
Ouderen die opzien tegen de toekomst omdat die zo onzeker is. "Mooi dat de economie weer iets aantrekt, maar wat heeft mijn 83-jarige moeder, die binnenkort door bezuinigingen uit haar vertrouwde omgeving in het verzorgingshuis weggerukt wordt, daar aan?" En inderdaad: de gevolgen van al die bezuinigingen moeten stuk voor stuk nog zichtbaar én voelbaar worden.

Gelukkig ook veel waardering voor de SP. Zoals één voorbijganger zei: "Ik ben het niet in alles met jullie eens, maar jullie zijn in ieder geval eerlijk, sociaal en recht door zee. Mijn stem heb je."

De gesprekken die we op zo'n dag voeren zijn voor ons een enorme stimulans om ons met nóg meer energie in te zetten voor de goede zaak: het zo veel als mogelijk beperken van de negatieve gevolgen van al die enorme bezuinigingen die op de gemeenten af komen.

Wij gaan voor 100% sociaal!

In de westerstraat
Lijsttrekken Margreet Keesman in gesprek met ouderen die zich zorgen maken over hun toekomst

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier