h

Actiebijeenkomst voor toekomst zorg in West-Friesland

8 oktober 2013

Actiebijeenkomst voor toekomst zorg in West-Friesland

Op vrijdag 18 oktober organiseren de SP-afdelingen Hoorn en West-Friesland-oost in samenwerking met de AbvaKabo in wijkcentrum De Huesmolen te Hoorn een actiebijeenkomst over de toekomst van de zorg in West-Friesland.
Op de bijeenkomst spreken, naast de zorgverleners zelf, onder meer oud-huisarts en Tweede Kamerlid voor de SP Henk van Gerven, de wethouder Zorg van de gemeente Enkhuizen en een woordvoerder van de vakbonden die vertelt hoe de acties bij Amsta Zorg tot stand kwamen. De partij roept een ieder die in de zorg werkt, afhankelijk is van zorg dan wel de zorg een warm hart toedraagt naar de bijeenkomst te komen.

Op de bijeenkomst wordt gesproken over de geplande bezuinigingen in de zorg en de gevolgen die het overdragen van zorgtaken naar de gemeenten zal hebben. ‘We zien dat zorginstellingen in de regio nu al veel banen schrappen. Van medewerkers die niet ontslagen worden verlagen werkgevers uurlonen soms zelfs met twintig procent. Hier willen wij ons tegen verzetten,’ aldus Alex Smit, voorzitter van de SP-afdeling in Hoorn, Koggenland en Medemblik. ‘Met deze avond willen we de werknemers in de zorg (en diegenen die gebruik maken van de zorg) met elkaar in contact brengen. Het is tijd voor actie.’

Mede-initiatiefnemer voor de bijeenkomst is Margreet Keesman. ‘De bezuinigingen die op stapel staan in de zorg gaan grote gevolgen hebben voor ons allemaal. Met name voor mensen die in hun dagelijkse bestaan niet goed kunnen functioneren zonder deze zorg, en zeker ook voor de mensen die in de zorg werken. Daarbovenop zullen bovendien nog veel meer taken terechtkomen op de schouders van mantelzorgers.’

In maart dit jaar organiseerde de SP-afdeling West-Friesland-oost al een eerste bijeenkomst. Deze was met tweehonderd aanwezigen goed bezocht. Nadien zijn er een aantal initiatieven en samenwerkingsverbanden goed van de grond gekomen. Met deze gezamenlijke zorgavond hopen de twee SP-afdelingen dit verder uit te bouwen in de regio West-Friesland.

Datum: 18 oktober
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Wijkcentrum De Huesmolen, Hoorn

Presentatie De Omring

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier