h

Inspraak Milieueffectrapport Westfrisiaweg gestart

16 augustus 2007

Inspraak Milieueffectrapport Westfrisiaweg gestart


Van 23 augustus tot 4 oktober ligt het milieueffectrapport (MER) over de opwaardering van de Westfrisiaweg ter inzage. Geïnteresseerden en belanghebbenden kunnen hun opmerkingen indienen bij de provincie Noord-Holland. Eind 2007 nemen de betrokken overheden hierover een besluit. Met dit rapport en de reacties erop wordt het mogelijk een voorkeurstracé te kiezen.

De opwaardering van de Westfrisiaweg heeft tot doel de doorstroming van het verkeer te verbeteren, verkeersonveilige situaties op te lossen en aantasting van de leefbaarheid tegen te gaan. In het MER staat hiervoor een aantal alternatieven uitgewerkt.

Inspraak en bijeenkomsten
Het MER ligt zes weken ter inzage op de gemeentehuizen van de gemeenten Heerhugowaard, Enkhuizen, Medemblik, Drechterland, Koggenland, Hoorn, Stede Broec, Wervershoof en bij de provincie Noord-Holland in Haarlem. Het MER is ook via de website van de provincie in te zien (www.noord-holland.nl).

Voor belangstellenden worden informatiebijeenkomsten georganiseerd:
- op 17 september in de Zandhorst in Heerhugowaard (19.00 – 22.00 uur)
- op 19 september in de Westerkerk in Enkhuizen (eveneens van 19.00 tot 22.00 uur).

Het vervolg
Alle inspraakreacties worden gestuurd naar de Commissie voor de milieueffectrapportage. Deze Commissie adviseert Gedeputeerde Staten over de kwaliteit van de inhoud van het MER. Dit MER richt zich vooral op het mogelijk maken van het kiezen van een voorkeurstracé. Naar verwachting eind 2007 zullen de betrokken overheden hierover een besluit nemen. Daarna wordt het tracé verder uitgewerkt en onderzocht en volgt de ruimtelijke inpassing ervan. Hierop is ook weer inspraak mogelijk.

Westfrisiaweg
De opwaardering van de Westfrisiaweg is een gezamenlijk project van de provincie Noord-Holland, de gemeenten Alkmaar, Andijk, Drechterland, Enkhuizen, Heerhugowaard, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schermer, Stede Broec, Wervershoof, het georganiseerd bedrijfsleven en het hoogheemraadschap.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier