h

Niet-werkende arbeidsongeschikten kunnen langdurigheidstoeslag krijgen

9 juli 2007

Niet-werkende arbeidsongeschikten kunnen langdurigheidstoeslag krijgen

Deels arbeidsongeschikten met een WAO-, WIA- of Wajong-uitkering die al jaren leven van een uitkering op het sociaal minimum, kunnen straks ook een extraatje van gemeenten krijgen. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten.

Nu komen alleen volledig arbeidsongeschikten en bijstandsgerechtigden die nauwelijks kans op werk hebben en al vijf jaar moeten rondkomen van hun uitkering op het sociaal minimum, in aanmerking voor de zogeheten langdurigheidstoeslag.

Toeslag
De toeslag bedraagt dit jaar 478 euro voor gehuwden, 430 euro voor alleenstaande ouders en 336 euro voor alleenstaanden.

Aanpassing
Vorig jaar had de PvdA de toenmalige staatssecretaris Henk van Hoof gevraagd om de toeslag ook te geven aan gedeeltelijk arbeidsongeschikten die al jaren tevergeefs proberen aan het werk te komen. Van Hoof vreesde echter de prikkel voor deze groep om naar vermogen te gaan werken, verloren zou gaan.

Bron: Gemeente.nl

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier