h

vaste lasten op bijstand inhouden

9 juni 2007

vaste lasten op bijstand inhouden

Gemeenten moeten aanbieden om de vaste lasten van bijstandsgerechtigden direct in te houden op de uitkering. Staatssecretaris Aboutaleb (SZW) riep gemeenten op om met het aanbieden van inkomensbeheer te voorkomen dat mensen in de financiële problemen komen.

Ook moet er een einde komen aan de zogeheten leenbijstand voor mensen om bijvoorbeeld een koelkast te kopen. Het is geen goede zaak als mensen zich bij gemeenten voor dit soort zaken in de schulden steken. Als lokale overheden vinden dat mensen een koelkast niet kunnen betalen, moeten ze die volgens hem maar geven in de vorm van bijzondere bijstand.

Hij wees erop dat het kabinet de komende vier jaar het budget van gemeenten voor armoedebestrijding met 80 miljoen euro per jaar verhoogt. De sociale diensten zijn blij dat armoedebestrijding en bijvoorbeeld het verstrekken van bijstand in natura hoog op de agenda staan en voortvarend word aangepakt.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier